Krievija un Katara varētu zaudēt PK rīkošanas tiesības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ja atklāsies, ka Krievija un Katara negodīgi tikušas pie iespējas rīkot attiecīgi 2018. un 2022. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīru futbolā, šīm valstīm rīkošanas tiesības var atņemt, Šveices laikrakstam «SonntagsZeitung» norādījis FIFA pārstāvis Domeniko Skala.

Skala ir FIFA revīzijas komisijas vadītājs.

«Ja FIB atklās pierādījumus, ka Krievija un Katara nopirkušas balsis, tad balsojuma rezultāti var tikt atzīti par spēkā neesošiem,» laikrakstam sacīja Skala. «Līdz šim šādi pierādījumi nav iesniegti.»

Līdzīgus izteikumus Skala pauda 2013. gada beigās. Toreiz tie palika bez ievērojamas uzmanības, taču tagad ieguvuši citu nozīmi. Tam iemesls ir FIFA korupcijas skandāls, kura ietvaros pagājušajā mēnesī tika arestētas septiņas augsta ranga amatpersonas.

Tāpat Skala norādīja, ka FIFA prezidentam organizācijas vadītāja krēslā nevajadzētu atrasties ilgāk par diviem līdz trim termiņiem. 79 gadus vecais Zeps Blaters, kurš atkāpās no amata, FIFA vadīja 17 gadus.

Tikmēr Krievijas puse prezidenta Vladimira Putina personā iepriekš vietējiem medijiem norādīja, ka Krievijai nav jāuztraucas, jo 2018. gada PK rīkošanas tiesības iegūtas godīgi.

Skala nespēja atbildēt apstiprinoši, vai Blaters ir iesaistīts korupcijas skandālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu