FIFA korupcijas skandāls: Viceprezidenta 7 miljonu kukulis

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) viceprezidents Džeks Vorners piedāvājis Ēģiptei septiņus miljonus ASV dolāru lielu kukuli apmaiņai pret septiņām balsīm balsojumā par 2010.gada Pasaules kausa (PK) norises vietu.

Ēģiptes bijušais sporta ministrs Edins Helals norādīja, ka Vorners kukuli piedāvāja 2004.gadā. «Vorners bija tas, kurš mūs no FIFA puses uzrunāja. Viņš teica, ka viņš var garantēt mums septiņas balsis. Viņš prasīja vienu miljonu dolāru par katru balsi,» atklāja ministrs.

2010.gada PK izcīņa notika Dienvidāfrikā. Balsojumā par turnīra rīkošanas tiesību piešķiršanu viena no kandidātēm bija arī Ēģipte, kas ir viena no vadošajām valstīm Āfrikas futbola.

Helals apgalvoja, ka Vorners Apvienotajos Arābu Emirātos tikās ar Ēģiptes futbola asociācijas prezidentu Jozefu el-Dahšori, lai jautātu par kukuļa došanu skaidrā naudā.

Vorners ir viens no 14 personām, kuras ASV varas iestādes vaino korupcijā FIFA organizācijā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka 20 gadu laikā kukuļos FIFA amatpersonām samaksāti 150 miljoni ASV dolāru.

Pagājušajā nedēļā Vorners ieradās Trinidadas policijā, kad ASV varas iestādes bija izdevušas rīkojumu viņu arestēt.

Vorners vēlāk tika atbrīvots par 2,5 miljonu ASV dolāru lielu drošības naudu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu