Vācijas hokeja izlases kapteinis Volfs noslēdz karjeru valstsvienībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas hokeja izlases kapteinis Mihaels Volfs noslēdzis karjeru valstsvienībā pēc pasaules čempionāta (PČ), vēsta Starptautiskā hokeja federācija (IIHF).

Vācijas izlases rindās uzbrucējs aizvadīja 152 spēles un guva 53 vārtus.

«Es lēmumu pieņēmu jau pirms pasaules čempionāta. Tas bija brīnišķīgs laiks ar daudz emocijām un prieka,» paziņojumā sacīja 34 gadus vecais Volfs.

Vācijas izlases sastāvā Volfs spēlējis septiņos pasaules čempionāto, kā arī 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Nākamajā sezonā Volfs turpinās spēlēt Vācijas augstākajā hokeja līgā «München» komandā.

Volfs šajā PČ septiņos mačos guva četrus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bet Vācijas izlase turnīru Čehijā noslēdza 10.vietā.

Latvijas izlase A grupas mačā piekāpās Vācijas valstsvienībai ar 1:2. Volfs guva vārtus trešā perioda vidū piecu minūšu skaitliskajā vairākumā, panākot tobrīd neizšķirtu 1:1.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase šogad PČ ieguva 13.vietu, kas ir atkārtots sliktākais rezultāts. Valstsvienība čempionātu sāka ar trīs zaudējumiem - 1:6 pret Kanādu, 2:4 pret Čehiju un 1:8 pret Zviedriju, turpinājumā ar 2:1 papildlaikā izdevās uzveikt Šveici, ar 1:2 tika atzīts Vācijas hokejistu pārākums, kam sekoja uzvara ar 2:1 pagarinājumā pret Austriju un ar 2:3 zaudējums pēcspēles metienos pret Franciju.

Latvijas Hokeja federācijas valde izlasei bija izvirzījusi minimālo uzdevumu - izcīnīt vismaz 10.vietu, bet komandai bija jātiecas arī pēc maksimālā - iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

PČ elites divīzijā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās grupās. Katras grupas četras labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, bet vājākā izlase pametī PČ elites divīziju un nākamgad spēlēs vienu līmeni zemākā turnīrā.

Austrija finišējusi pēdējā vietā A grupā (15.vietā PČ), līdz ar to nākamgad spēlēs vienu līmeni zemākā turnīrā, savukārt B grupā pēdējā (16.vietā PČ) palika Slovēnijas izlase, kas sešos mačos piedzīvoja piecus zaudējumus. Pēc turnīra no valstsvienības galvenā trenera amata atkāpās Matjažs Kopitars.

I divīzijas turnīrā vietu nākamgad PČ elitē nopelnījuši Kazahstānas un Ungārijas hokejisti.

PČ elites divīzijā nākamgad notiks Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu