ASV hokeja izlase izlaiž trīs vārtu pārsvaru pret slovākiem, taču uzvar papildlaikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV hokeja izlase Čehijā notiekošā pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā otrdien pamanījās zaudēt trīs vārtu pārsvaru, taču pagarinājumā pieveica Slovākiju. ASV bija pārākas ar 5:4 (2:0, 2:4, 0:0, 1:0).

Jau mača pirmajās piecās minūtēs ASV hokejisti izvirzījās vadībā ar 2:0. Vispirms precīzu metienu izdarīja Bens Smits, bet pēc pusotras minūtes Sets Džounss realizēja vairākumu.

Otrajā periodā trešos vārtus amerikāņi guva jau pēc 27 nospēlētām sekundēm - precīzu metienu izdarīja Enderss Lī. Tiesa, drīz pēc tam četrus vārtus guva slovāki. Vispirms vairākumu realizēja Marians Gaboriks, pēc tam pa reizei precīzi bija Adams Janosiks, Vladimirs Draveckis un Milans Bartovičs, panākot Slovākijai vadību ar 4:3. Vienus vārtus amerikāņi paspēja atgūt jau otrā perioda beigās, kad vārtus guva Čārlijs Koils.

Trešajā periodā spēles rezultāts nemainījās, tādējādi komandām nācās izspēlēt papildlaiku, kur pārāki bija amerikāņi, uzvaras vārtus gūstot Džekam Eihelam.

Kā ziņots, pirmajā otrdienas B apakšgrupas mačā pie vietas pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā tikusi Baltkrievija, kas ar 3:2 (1:0, 2:1, 0:1) pārspēja Norvēģiju.

Turpinājumā otrdien šajā apakšgrupā Krievija spēkosies ar Somijas hokejistiem.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 17 punktiem septiņās spēlēs ir ASV, bet ar 14 punktiem seko Krievija, Somija un Baltkrievija. Šīs komandas sev nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā, kamēr ar deviņiem punktiem sešos mačos seko Slovākija, bet seši punkti ir Norvēģijai. Ar četriem punktiem tikmēr šo turnīru noslēgusi Dānija, bet Slovēnija izcīnīja trīs punktus un pametīs pasaules hokeja eliti.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu