Pasaules hokeja čempionāts ir klāt!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Šodien sākas pasaules čempionāts (PČ) hokejā. Turnīru Čehijas galvaspilsētā Prāgā (O2 arēna) atklās tieši Latvijas hokeja valstsvienība, tiekoties ar zvaigžņoto Kanādas nacionālo komandu, kas pieskaitāma pie vienām no galvenajām pretendentēm uz zelta godalgām. Spēles sākums plkst. 17.15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē pārraidīs kanālā TV3.

Latvijas komandas nometnē valda pozitīva gaisotne, pauda izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis. «Noskaņojums komandā ir ļoti labs. Zinām, ka mūs gaida smagas spēles, un tam arī gatavojamies.

Būs jāstrādā, jāspēlē visas 60 minūtes, neskatoties uz to, kāds rezultāts uz tablo,» sacīja Latvijas vienības galvenais treneris.

«Puišiem sevi būs jāatdod par 100 procentiem un jācīnās visa mača laikā,» norādīja treneris.

Piektdienas rītā Latvijas izlasei O2 arēnā paredzēts viegls treniņš. Tajā dalība nav obligāta. Uz ledus, visticamāk, kāps hokejisti, kuri nepiedalīsies spēlē ar Kanādu, kurā par Latvijas vārtu drošību rūpēsies Ervīns Muštukovs. Tā būs viņa debija pasaules čempionātos.

Latvijas izlases spēļu kalendārs pasaules čempionātā

DatumsLaiksSpēle
1.5.2015.17:15Kanāda - Latvija
2.5.2015.21:15Latvija - Čehija
4.5.2015.17:15Latvija - Zviedrija
6.5.2015.17:15Šveice – Latvija
8.5.2015.21:15Vācija - Latvija
9.5.2015.17:15Austrija - Latvija
12.5.2015.17:15Latvija – Francija
pēc Latvijas laika

Spēlei ar Kanādu pieteikti 12 uzbrucēji un 7 aizsargi. Savainotā Renāra Demitera vietā (rokas trauma) tika izsaukts Jānis Andersons, kas Prāgā ierodas ceturtdienas pēcpusdienā.

«Pats galvenais ir nenobīties un laukumā doties ar maksimālu koncentrāciju. Centīsimies pildīt trenera uzdevumu, neizdomājot jaunu ābeci,» sacīja Latvijas izlases uzbrucējs Koba Jass, kas treniņos tika iespēlēts vienā uzbrucēju virknējumā ar Rodrigo Ābolu un Gunāru Skvorcovu.

Kanādas izlasē spožākā zvaigzne ir viens no pasaules labākajiem uzbrucējiem Sidnijs Krosbijs. Tāpat jāizceļ Klods Žirū, Džeisons Speca, Teilers Seguins un Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo «Sabres» komandas uzbrukuma līderis Tailers Eniss.

«Kanādas komandā spēlētāji savākti ar augstu, līdzvērtīgu meistarību, tādēļ katrs no hokejistiem būs bīstams,» piebilda Beļavskis.

Vakara spēlē plkst. 21.15 A apakšgrupā spēkiem mērosies mājinieki čehi ar zviedriem.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Acélbikák, Ungārija), Ervīns Muštukovs (Aalborg, Dānija), Edgars Masaļskis (Ambri-Piotta, Šveice).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Krišjānis Rēdlihs (visi Rīgas Dinamo), Renārs Demiters (HK Astana, Kazahstāna), Māris Jass (Orli Znojmo), Maksims Širokovs (Red Ice, Šveice), Guntis Galviņš (Bolzano, Austrija).

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs (visi Rīgas Dinamo), Rodrigo Ābols (HK Rīga/ Rīgas Dinamo), Koba Jass (Bili Tygri Liberec, Čehija), Lauris Bajaruns (Rungsted, Dānija), Jānis Sprukts (Fribourg, Šveice), Armands Bērziņš (Val Pusteria, Itālija), Kaspars Daugaviņš (Dynamo, KHL), Ņikita Jevpalovs (Armada, QMJHL).

Bez Kanādas izlases Latvijai A apakšgrupā jātiekas ar Zviedriju, Čehiju, Austriju, Vāciju, Šveici un Franciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu