Latvijas hokejisti savā laukumā uzņem Francijas izlasi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Turpinot gatavoties pasaules čempionātam (PČ) hokejā, pirmo no divām paredzētajām pārbaudes spēlēm šodien «Arēnā Rīga» aizvadīs Latvijas hokeja valstsvienība, tiekoties ar Francijas nacionālo komandu. Spēle sāksies plkst. 19.30, un to tiešraidē translēs kanālā LTV7.

Aleksandra Beļavska vadītajai Latvijas izlasei šī būs trešā pārbaudes spēle no paredzētajām astoņām pirms došanās uz pasaules čempionātu Čehijā. Salīdzinot ar diviem mačiem pret Baltkrieviju, šai spēlei Latvijas komandas sastāvs būs tuvāk optimālam.

Francijas izlases galvenais treneris Deivs Hendersons savus hokejistus uz Rīgu vedis pēc izcīnītām divām uzvarām pār Dānijas komandu. Šajās spēlēs, tāpat kā pret Latviju, Francijai ir visai spēcīgs, pieredzējis sastāvs.

Latvijas komandas vārtus šajā mačā sargās Šveices augstākās līgas klubā «Lugano» spēlējošais Elvis Merzļikins. Paredzams, ka iesaistīsies arī pieredzējušākie hokejisti, kuri nepiedalījās mačos ar Baltkrievijas komandu. Šajā vai nākamajā spēlē Beļavskis plānojis vienā maiņā iespēlēt Miķeli Rēdlihu, Jāni Spruktu un Lauri Dārziņu. Tāpat sagaidāms, ka piedalīsies arī aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Kristaps Sotnieks.

Kopā ar izlasi trešdien uz ledus pirmo reizi kāpa arī Kaspars Daugaviņš, bet viņš šajās spēlēs nepiedalīsies.

Kaspars Daugaviņš pēc pirmā Latvijas izlases treniņa #Latvia #teamlatvia #lat #daugavins #Daugava

A photo posted by Latvijas Hokeja federācija (@latvijashokejafederacija) on

Dienu vēlāk Latvija ar Franciju turpat «Arēnā Rīga» spēkiem mērosies atkārtoti.

Abas komandas savā starpā tiksies arī pasaules čempionāta apakšgrupu turnīrā.

Vēl šovakar pārbaudes spēli aizvadīs Čehija ar Slovākiju, Dānija ar Baltkrieviju un Somija ar Vāciju.

Pēc mačiem ar Francijas hokejistiem Latvijas izlasei vēl būs četras pārbaudes spēles. Divas no tām viesos ar Norvēģiju un divas savā laukumā ar Slovākiju.

Latvijas hokeja izlases kandidāti

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Dunaūjvārošas «Acelbikak», Ungārija), Ervīns Muštukovs (Olborgas «Pirates», Dānija), Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice),Edgars Masaļskis («Ambri-Piotta», Šveice).

Aizsargi: Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs (visi - Rīgas «Dinamo»), Renārs Demiters («Astana»,Kazahstāna), Māris Jass (Znojmo «Orli», Čehija), Maksims Širokovs (Martiņī «Red Ice», Šveice), Jānis Andersons (Trenčīnas «Dukla», Slovākija), Mārtiņš Gipters («Liepāja»), Guntis Galviņš («Bolzano», Austrija).

Uzbrucēji: Rodrigo Ābols (HK «Rīga»), Kaspars Saulietis, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs (visi - Rīgas «Dinamo»), Edijs Brahmanis («Gomeļ», Baltkrievija), Roberts Jekimovs (Mitišču «Atlant», Krievija), Koba Jass (Liberecas «Bili Tygri», Čehija), Lauris Bajaruns (Hersholmas «Rungsted», Dānija), Jānis Sprukts («Fribourg-Gotteron», Šveice), Kaspars Daugaviņš (Maskavas «Dinamo», Krievija), Bruno Zabis («Liepāja»), Edgars Kulda(Edmontonas «Oil Kings», Kanāda).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu