Sprukta un Rēdliha «Lokomotiv» pārņem vadību sērijā ar SKA (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vadību Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā svētdien pārņēma latviešu uzbrucēju Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas «Lokomotiv» komanda.

Sērijas trešajā mačā «Lokomotiv» ar rezultātu 4:1 (0:0, 2:1, 2:0) savā laukumā pieveica Sanktpēterburgas klubu SKA.

Spēles rezultātu 25.minūtē atklāja «Lokomotiv» hokejists Vladislavs Kartajevs, tomēr drīz vien Romāns Červenka panāca izlīdzinājumu. Vēl otrajā trešdaļā Jegors Averins atguva vadību viesiem, trešajā trešdaļā precīzs bija arī Sergejs Plotņikovs, bet cīņas beigās punktu mačam pielika Sergejs Koņkovs.

Rēdlihs šajā mačā nospēlēja 16 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Savukārt Sprukts laukumā pavadīto 13 minūšu un 34 sekunžu laikā veica vienu metienu un vienu spēka paņēmienu, kā arī uzvarēja sešos no desmit iemetieniem, kuros piedalījās.

Sērijā līdz četrām uzvarām «Lokomotiv» komanda jau izvirzījusies vadībā ar 2-1, kaut pirmajā mačā cieta neveiksmi.

Pirms tam regulāro čempionātu SKA noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma otrajā vietā, bet «Lokomotiv» ierindojās astotajā pozīcijā. Konferences ceturtdaļfinālā Sanktpēterburgas klubs ar 4-0 pārspēja Maskavas CSKA, bet «Lokomotiv» ar 4-3 apspēlēja latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto iepriekšējo divu gadu līgas čempionvienību Maskavas «Dinamo», ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Otrajā Rietumu konferences pārī pašreiz Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas «Donbass» cīnās 1-1 ar Čehijas klubu Prāgas «Lev».

Savukārt Austrumu konferencē Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev» komandu cīnās 1-1 ar Kazahstānas vienību Astanas «Baris», bet Magņitogorskas «Metallurg» ar 2-0 uzvar Novosibirskas «Sibirj».

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpina Cerības kausā, kuru pērn ieguva Rīgas «Dinamo». Latvijas klubs šosezon Gagarina kausā netika tālāk par pirmo kārtu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu