Rēdlihs pagarinājumā atnes uzvaru «Lokomotiv» un sērijā panāk 2-2 (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pateicoties latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha gūtiem vārtiem otrajā pagarinājumā, Jaroslavļas «Lokomotiv» komanda otrdien panāca izlīdzinājumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā pret iepriekšējo divu sezonu čempionvienību Maskavas «Dinamo».

(Pievienota 11.-13.rindkopa.)

Sērijas ceturtajā mačā latviešu uzbrucēju Rēdliha un Jāņa Sprukta pārstāvētā «Lokomotiv» komanda savā laukumā pieveica Mārtiņa Karsuma pārstāvēto čempioni Maskavas «Dinamo», kuru vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:2, 1:0, 0:0, 1:0).

Pirmie trīs vārti šajā mačā tika gūti otrajā trešdaļā. Sākotnēji jau 21.sekundē viesu spēlētājs Maksims Pestuško atklāja rezultātu. Turpinājumā septītajā minūtē Džefs Plets, spēlējot vairākumā, panāca izlīdzinājumu, bet divas ar pusi minūtes vēlāk viesiem vadību atguva Mareks Kvapils, kurš arī realizēja vairākumu.

Izlīdzinājumu «Lokomotiv» panāca vien divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, kad vairākumu realizēja zviedrs Stefans Kronvals. Savukārt uzvaru Rēdlihs komandai nodrošināja otrā pagarinājuma 44.sekundē, sērijā panākot izlīdzinājumu 2-2.

Šajā mačā Rēdlihs uz ledus pavadīja 20 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā veica četrus metienus pa vārtiem, trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu. Tāpat pirmā pagarinājuma beigās uzbrucējs arī nopelnīja divas soda minūtes.

Savukārt Sprukts nospēlēja 22 minūtes un 45 sekundes, metienus pa vārtiem neveicot, taču izdarīja trīs spēka paņēmienus un uzvarēja 15 no 22 iemetieniem, kuros piedalījās.

Tikmēr Maskavas «Dinamo» sastāvā Karsums laukumā pavadīja 19 minūtes un 39 sekundes. Latvietis veica vienu metienu pa Jaroslavļas komandas vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus un zaudēja visus četrus iemetienus, kuros piedalījās.

Nākamais abu komandu mačs ceturtdien risināsies Maskavā.

Maskavas klubs kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju, tāpēc ieguva iespēju izslēgšanas cīņu pirmajā kārtā tikties ar konferences astotās vietas ieguvēju.

Tikmēr par pirmo Rietumu konferences pusfinālisti otrdien kļuva Rietumu konferences otrā spēcīgākā vienība Sanktpēterburgas SKA, kas ar 5:4 (0:1, 2:2, 2:1, 1:0) izbraukumā pagarinājumā uzveica Maskavas CSKA. Uzvaras vārtus cīņas 64.minūtē guva Aleksejs Poņikarovskis, un sērijā Sanktpēterburgas klubs triumfēja ar 4-0.

Tāpat Rietumu konferences pusfinālu sasniedza Čehijas vienība Prāgas «Lev», kas ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā cīņā ar 3:2 (2:0, 0:0, 1:2) izbraukumā pārspēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un duelī triumfēja ar 4-0.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» ar rezultātu 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) piekāpās Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Ukrainas vienībai Doņeckas «Donbass», sērijā nokļūstot iedzinējos ar 1-3.

Jau tagad zināms, ka, ja savā sērijā uzvarēs Maskavas «Dinamo» komanda, tā pusfinālā tiksies ar Rīgas «Dinamo» un «Donbass» dueļa spēcīgāko vienību, bet, ja labāki būs «Lokomotiv» hokejisti, viņi samēros spēkus ar SKA, savukārt «Donabss» un Rīgas «Dinamo» pāra spēcīgākais klubs tiksies ar «Lev».

Vēl vienā latviešu duelī pie pirmā panākuma maratonmačā tika aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev» komanda, kas tikai trešajā pagarinājumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) izbraukumā pieveica Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo» vienību.

Šajā mačā rezultātu pirmās trešdaļas izskaņā atklāja «Salavat Julajev» hokejists Igors Mirnovs, bet izlīdzinājumu 45.minūtē panāca Mihails Grigorjevs. Līdz nākamajam vārtu guvumam bija jāgaida gandrīz 70 minūtes, kad uzvaru viesiem izrāva Aleksandrs Stepanovs.

Kulda laukumā pavadīja 40 minūtes un 42 sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks mačā. Šajā periodā viņš veica 12 spēka paņēmienus, bloķēja piecus pretinieku metienus un pats veica vienu raidījumu pa vārtiem.

Šajā sērijā līdz šim panākumus izcīnījušas vien viesu komandas, «Torpedo» hokejistiem atrodoties vadībā ar 2-1.

Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā pie trešā panākuma trijos mačos tika Kazahstānas komanda Astanas «Baris», kas ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) izbraukumā pieveica Jekaterinburgas «Avtomobilist», sērijā izvirzoties vadībā ar 3-0. Uzvaras vārtus vien nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām guva Konstantīns Rudenko.

Pirmo uzvaru sērijā izcīnīja KHL debitante Vladivostokas «Admiral», kas tikai otrajā pagarinājumā ar 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0) savā laukumā uzveica Magņitogorskas «Metallurg» hokejistus. Uzvaras vārtus cīņas 86.minūtē guva Iļja Zubovs, samazinot deficītu sērijā līdz 1-2.

Pēc pārliecinošas uzvaras vadību sērijā otrdien ieguva Novosibirskas «Sibirj», kas ar 7:1 (2:0, 4:0, 1:1) savā laukumā pārliecinoši pieveica Kazaņas «Ak Bars» un tagad atrodas vadībā ar 2-1. Šajā mačā ar «hat-trick» izcēlās zviedrs Jonass Enlunds, bet Dmitrijs Moņa guva vienus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpina Cerības kausā, kuru pērn ieguva Rīgas «Dinamo».

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu