Bukmeikeri: Rīgas «Dinamo» sīvā cīņā zaudēs «Donbasam» (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Jau šo piektdien, 7.martā, tiks sākta cīņa par Gagarina kausu. Bukmeikeri vēsta, ka neliels, tomēr favorītu statuss pienākas KHL kluba Rīgas «Dinamo» pretiniekiem – «Donbasa» hokejistiem, bet vislielākās izredzes uz Gagarina kausu ir Maskavas «Dynamo» vai Sanktpēterburgas SKA, TVNET informēja «Betsafe.com».

Saskaņā ar bukmeikeru prognozēm totalizatora klientiem ir iespēja likt likmes uz koeficientu 1,80 (~55% varbūtība), prognozējot, ka izslēgšanas spēļu nākamajā kārtā iekļūs «Donbass», kamēr Rīgas «Dinamo» izredzes ir novērtētas ar koeficientu 1,92 (~45% varbūtība). Bukmeikeri arī prognozē, ka sērijā līdz 4 uzvarām uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešamas vismaz sešas spēles – koeficients 1,48 jeb gandrīz 70% varbūtība.

Bez Vilsona, Indraša, Reķa un Pavlova

«KHL regulārā sezona aizvadīta, un tās kopvērtējums jau lielā mērā iezīmē, kurām komandām ir lielākas izredzes pārvarēt Gagarina kausa izcīņas pirmo kārtu. Rīgas «Dinamo» un «Donbasa» duelī favorīts, lai arī ne izteikts, ir Ukrainas klubs, kas regulāro čempionātu noslēdza ar uzvaru Rīgā un ceturto vietu Rietumos, iegūstot mājas laukuma priekšrocības. Saspīlētās politiskās situācijas dēļ sākotnēji pastāvēja iespēja, ka «Donbass» savas mājas spēles varētu aizvadīt Rīgā vai neitrālā laukumā, tomēr tika pieņemts lēmums tās aizvadīt Doņeckā. Pēdējais savstarpējais mačs Arēnā Rīga bija kā ģenerālmēģinājums pirms play-off sērijas un lielā mērā parādīja, kāds varētu izvērsties šis duelis, proti, ar doņeckiešu uzvaru sīvā cīņā. Šajā spēlē arī rīdzinieki pārliecinājās, kāpēc «Donbass» šosezon var lepoties ar labāko aizsardzību līgā un lielisku sniegumu mazākumā (88% neitralizācija). Kā zināms, izslēgšanas spēlēs tieši necaurlaužama aizsardzība un izcils vārtsargu sniegums var nospēlēt izšķirošu lomu. Jāņem vērā arī tas, ka Artim Ābolam savainojumu dēļ būs jāiztiek bez dažu vadošo spēlētāju palīdzības, ieskaitot Kailu Vilsonu un Miku Indraši. Tiesa, komandai ir arī citi lieliski uzbrucēji, kā Marsels Hosa un Pols Šehura, un tā mēģinās likt pretī pieredzi, kas tika iegūta iepriekšējās sezonās, spēlējot play-off,» situāciju skaidro bukmeikers Roberts Egle.

SKA un Maskavas «Dinamo»

Bukmeikeri piedāvā veikt likmes arī uz to, kuras komandas hokejisti cels virs galvām Gagarina kausu. Par galvenajām pretendentēm tiek uzskatītas abas Rietumu konferences labākās komandas – Oļega Znaroka vadītā Maskavas «Dinamo» (koeficients 3,50 jeb 25% varbūtība) un Sanktpēterburgas SKA (koeficients 3,80 jeb 26% varbūtība). Šīm abām komandām izaicinājumu varētu mest Magņitogorskas Metallurg un Kazaņas Ak Bars, kuru izredzes uz titulu ir novērtētas ar koeficientu 6,25 jeb aptuveni 15% varbūtību.

«Znaroka vadītā «Dinamo» jau ir pierādījusi, ka ir izteikta «playoff» tipa komanda ar lielu pašatdevi laukumā, kas veicināja kluba triumfu iepriekšējās divās sezonās. Kā saka, apetīte rodas ēdot, un to var attiecināt uz regulārā čempionāta uzvarētājiem maskaviešiem, kuri vēlēsies izcīnīt prestižo trofeju trešo gadu pēc kārtas. SKA allaž ir lieliski spēlējusi regulārajā sezonā, bet izslēgšanas spēlēs nav spējusi tikt tālāk par pusfinālu. Domāju, ka, ļoti iespējams, tieši spēcīgi motivētā SKA būs maskaviešu galvenā sāncense uz titulu. Tieši to pašu var teikt par «magņitku», kas arī vēl nav dzērusi šampanieti no Gagarina kausa,» turpināja Roberts Egle.

Rīgas «Dinamo» un «Donbass» pirmos divus mačus 7. un 8. martā aizvadīs Doņeckā, bet 10. un 11. martā abas komandas tiksies aci pret aci Arēnā Rīga. Ja būs nepieciešams, sērijas piektā un septītā spēle 13. un 17. martā norisināsies Doņeckā, bet sestā spēle Rīgā tad notiktu 15. martā.

Rīgas «Dinamo» ir spējusi kvalificēties izslēgšanas spēlēm četrās no iepriekšējām piecām sezonām, 2010. gadā un 2011. gadā pirmajā kārtā izslēdzot no turpmākajām cīņām spēcīgās SKA un Maskavas «Dinamo». Pirms gada rīdzinieki aizvadīja neveiksmīgu regulāro čempionātu, nekvalificējoties cīņai par Gagarina kausu, bet zināmu mierinājumu guva, izcīnot Cerību kausu.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu