Handbola Zvaigžņu spēlē atkal triumfē Rietumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: handball.lv

Sestdien Ludzā ar Rietumu komandas uzvaru pār Austrumiem (51:47) noslēdzās otrā Latvijas vīriešu handbola virslīgas Zvaigžņu spēle. Par spēles vērtīgāko spēlētāju tika atzīts rietumnieks Andis Ērmanis.

Zvaigžņu spēles pamatsastāvs (septiņi spēlētāji katrā no komandām) tika noteikti līdzjutēju balsojumā, bet vēl pa septiņiem nosauca Austrumu un Rietumu vienību treneri. Spēles formāts bija 3x15 minūtes, savukārt pārtraukumos dalībnieki sacentās konkursos - «Synotipp» sporta bāra spēcīgākajā metienā, «Vitabiotics» šķēršļu joslā un «Joma» treneru precizitātes konkursā.

Kā jau ierasts Zvaigžņu spēlēs, komandas mazāk domāja par aizsardzību, bet vairāk izpaudās uzbrukumā, izceļoties ar efektīgiem vārtu guvumiem (par atraktīvi gūtiem vārtiem tiesneši piešķīra divus punktus). Netrūka skaistu izspēļu ar uzbrukuma noslēgumu bumbu raidot vārtos no gaisa vai citādi eleganti izceļoties, tādejādi sajūsminot pilno Ludzas sporta halli. Mača gaitā komandas vienojās arī kopīgā selfijā ar daiļā dzimuma tiesnešu pāri Kristīni Kirejevu un Viktoriju Alpaidzi.

Pirmās 15 minūtes savā labā noslēdza rietumnieki, bet pirms pēdējā perioda vadību jau bija pārņēmuši Austrumu komandas pārstāvji. Vienubrīd viņiem izdevās iekrāt arī astoņu vārtu pārsvaru, tomēr Rietumiem izdevās atspēlēties un parūpēties par aizraujošu galotni. Piecas minūtes līdz spēles beigām rezultāts tika līdzsvarots un daudz netrūka, lai mačs noslēgtos ar draudzīgu neizšķirtu, tomēr spēles izskaņā Ērika Blūma un Ingus Kivlenieka skaisti gūtie vārti atkal atnesa uzvaru rietumniekiem – 51:47. Jāatgādina, ka arī pērn, kas Zvaigžņu spēle norisinājās Dobelē, Rietumi uzvarēja ar četru vārtu pārsvaru (55:51).

Par vērtīgāko spēlētāju Zvaigžņu spēlē tika atzīts Rietumu komandas pārstāvis Andis Ērmanis, kurš izcēlās ar desmit gūtajiem vārtiem, tāpat kā viņa komandas biedrs Ēriks Blūms. Austrumos 12 vārtus guva Artis Kurmēns.

Individuālie konkursi

«Synottip» sporta bāra spēcīgākā metiena konkursā uzvaras laurus plūca Rietumu spēlētājs Ainārs Pāvils, bumbu raidot vārtos ar 118 km/h lielu ātrumu. Priekšsacīkstēs vēl spēcīgāks metiens (120km/h) izdevās Tomam Lielajam, taču finālā viņam iespēto atkārtot neizdevās. «Vitabiotics» šķēršļu joslā (dalībnieki sacentās pa pāriem pēc izslēgšanas metodes – uzvarētājs tiek tālāk, zaudētājs izstājas) par galveno favorītu tika uzskatīts augumā mazais un veiklais Andis Ērmanis, taču viņam pēc kļūdas pusfinālā nācās piekāpties augumā raženajam Aināram Pāvilam.

Otrā pusfinālā dvīņubrāļu Laganovsku cīņā veiklāks izrādījās Artis (Austrumi), kurš jau pieminēto Pāvilu apsteidza arī finālā, kļūstot par uzvaru. Abos spēlētāju konkursos piedalījās pa 16 dalībniekiem. Savukārt «Joma» treneru konkursā precīzākais metienos no laukuma otra gala izrādījās Andris Molotanovs (Austrumi).

Uzvarētāju komandas pārstāvji tika arī pie dāvanu kartēm no veselības centra «Krio», kas ļaus viņiem izbaudīt čempionu cienīgu atjaunošanos kriosaunā, savukārt visi spēles dalībnieki tika pie balvām no Ludzas novada pašvaldības. Konkursu uzvarētājus un spēles dalībniekus apbalvoja Ludzas domes priekšsēdētāja Alīna Gendele, Latvijas Handbola federācijas ģenerālsekretārs Anrijs Brencāns, pirmās Zvaigžņu spēles mājvietas Dobeles mērs Andrejs Spridzāns un «Krio» vadītāja Kristīne Pētersone.

Zvaigžņu spēle 2015. Ludza, 14.marts

Austrumi – Rietumi 47:51

Austrumi: Kurmēns 12, Arv. Laganovskis 6, Jablonskis 6, Freibergs 5, Arv. Laganovskis 4, Rūtiņš 4, Tuminskis 3, Lejnieks 2, Puriņš 2, Lisovskis 2, Borisenko 1, Maslaks, Krušanovs, Bauze.

Rietumi: Ērmanis 10, Blūms 10, Ivanovs 9, Kivlenieks 8, Bilkštis 4, Juzups 3, Lācis 2, Pāvils 2, Arājs 2, Grīnbergs 1, Turkupols, Straume, Krivmanis.

ZVAIGŽŅU SPĒLES 2015 SASTĀVI

Austrumi: Raitis Puriņš, Lauris Rūtiņš, Guntars Lejnieks, Ričards Jablonskis, Roberts Freibergs, Vladimirs Maslaks (visi - Celtnieks/LSPA), Artis Laganovskis, Arvis Laganovskis, Artis Kurmēns, Jānis Bauze (visi - Ogre/Miandum), Vitālijs Borisenko, Mārtiņš Krušanovs, Austris Tuminskis, Kaspars Lisovskis (visi – SK Latgols).

Rietumi: Ivars Lācis, Andis Ērmanis, Ansis Bilkštis, Oskars Arājs, Kaspars Straume, Arvis Juzups, Kristaps Krivmanis, Ēriks Blūms (visi – Dobeles Tenax), Rolands Ivanovs, Edgars Grīnbergs, Viktors Turkupols (visi - Jūrmalas Sports), Ingus Kivlenieks (ASK/LU) un Ainārs Pāvils (HK Vaiņode).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu