NHL spēli pirmo reizi līgas vēsturē tiesājis soģis no Krievijas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jevgeņijs Romasjko pirmdien kļuva par pirmo hokeja tiesnesi no Krievijas, kurš kā galvenais soģis tiesājis Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēli.

Romasjko kopā ar pieredzējušo Polu Devorski bija galvenie tiesneši Detroitas «Red Wings» uzvarā savā laukumā pār Edmontonas «Oilers» vienību ar 5:2. Uzvarētājiem vārtus guva Tēmu Pulkinens, Niklass Kronvals, Railijs Šīhans, Džastins Abdelkaders un Pāvels Dacjuks.

Savulaik Romasjko pats spēlēja hokeju Krievijas augstākās līgas klubā HK «Tver», taču pēc tam pievērsās tiesāšanai un kopš 2008. gada darbojās Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kur viņš bijis galvenais tiesnesis 231 spēlē.

Novembrī un decembrī Romasjko devās uz Ziemeļameriku, kur aizvadīja 30 spēles kā galvenais tiesnesis Amerikas hokeja līgā (AHL). Pēc tam viņš atgriezās Krievijā, līdz sagaidīja piedāvājumu strādāt arī NHL mačā.

Romasjko ir otrais tiesnesis no Eiropas, kurš strādājis NHL. Par pirmo kļuva Markuss Vineborgs no Zviedrijas, kurš NHL debitēja 2010. gada novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu