Girgensons Sočos spēlēs jaunas tehnoloģijas aizsargzeķēs (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daļa Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejistu, tostarp Latvijas nacionālās komandas uzbrucējs Zemgus Girgensons, Soču olimpisko spēļu turnīrā spēlēs jaunas tehnoloģijas aizsargzeķēs, vēsta «Associated Press».

Pēdējos gados tiek rūpīgi domāts par NHL hokejistu izvairīšanos no traumām, kas attiecas uz kāju apakšstilbu, Ahilleja cīpslu savainojumiem. Ir izstrādātas īpašas aizsargzeķes, kuru sastāvā izmantots kevlars un varš, pasargājot hokejistus no sagriešanās ar slidu asmeņiem.

Jaunās aizsargzeķes Sočos izmantos vairāki Krievijas, ASV, Zviedrijas, Somijas un Čehijas izlases dalībnieki.

Spēlētāji, kuri iepriekš piedzīvojuši savainojumus, sagriežot kājas ar slidu asmeņiem, savu klubu ekipējuma menedžeriem jautājuši par iespēju nodrošināt jaunās tehnoloģijas zeķes. Tās pasargā hokejistus no grieztām brūcēm. Sliktākajā gadījumā varot iedzīvoties nobrāzumā.

20 gadus vecais Girgensons šāda tipa zeķēs spēlēja Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā, pirms nokļuva Bufalo «Sabres» vienībā.

«Zeķes pārgriezt var tikai ar lielu spiedienu,» izteicies Girgensons. «Tās ir kā bruņas.» Šīs zeķes viņš izmantos, arī pārstāvot Latvijas valstsvienību Soču olimpiskās spēlēs.

«Tā ir gudra lieta, lai izvairītos no nevajadzīgiem savainojumiem,» skaidro Girgensons.

Jauno tehnoloģiju zeķes izmantos ASV izlases vārtsargs Džimijs Hovards, zviedru uzbrucējs Henriks Zeterbergs, Krievijas zvaigzne Pāvels Dacjuks un citi hokejisti.

Sočos Girgensons kopā ar galveno treneri Tedu Nolanu un vārtsargu Kristeru Gudļevski ieradīsies 10. februārī. Hokeja turnīrs risināsies no 12. līdz 23. februārim.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu