VEF grūtā cīņā revanšējas Baltkrievijas klubam «Cmoki» (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempioni «VEF Rīga» VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta cīņā svētdien ar rezultātu 75:68 (25:14, 12:20, 17:19, 21:15) izbraukumā pieveica Baltkrievijas spēcīgāko klubu Minskas «Cmoki».

Tā kā pirmā apļa mačā «VEF Rīga» cieta neveiksmi ar 83:89, tā ieguva priekšrocības, ja sezonas beigās abām komandām būs vienāda uzvaru un zaudējumu bilance.

Uzvarētājiem pa 17 punktiem guva Kristaps Janičenoks un Artūrs Bērziņš, kurš pievienoja arī septiņas atlēkušās bumbas, bet ar 11 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās Kenans Bajramovičs.

Savukārt «Cmoki» vienībai ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Kīts Bensons.

Mačs ritēja līdzīgi pirmās septiņas minūtes, kad «Cmoki» atradās iedzinējos tikai ar 12:13, tomēr turpinājumā «VEF Rīga» guva 12 punktus pēc kārtas un pēc pirmās ceturtdaļas bija vadībā ar 25:14. Šajā laikā astoņus punktus bija guvis Deriks Nikss.

Otro ceturtdaļu «VEF Rīga» iesāka sliktāk, bet pēc diviem Artūra Bērziņa tālmetieniem viesi atjaunoja 12 punktu pārsvaru. Tomēr ceturtdaļas otrajā pusē atkal sekmīgāki bija viesi, līdz puslaika beigām pietuvojoties līdz 34:37.

Arī trešajā ceturtdaļā jau neliela iniciatīva piederēja «Cmoki» komandai, kas sestajā minūtē panāca izlīdzinājumu 44:44. Rihards Kuksiks ar tālmetienu atguva vadību rīdziniekiem, kas tika noturēts līdz desmitminūtes beigām - 54:53.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās divās ar pusi minūtēs bija gūti tikai divi punkti, tomēr tas ļāva «Cmoki» vienībai pirmoreiz pēc ļoti ilga pārtraukuma atgūt vadību. Tomēr tālmetienu realizēja Janičenoks, kas atkal ļāva priekšā aiziet rīdziniekiem. Pēc tam tālmetienus realizēja arī Bērziņš un Bajramovičs, bet pēc vēl viena precīza Janičenoka tālā viesi jau bija vadībā ar 71:62.

Cīņas beigās gan rīdzinieki pieļāva vairākas kļūdas un pēdējā minūtes aizritēja saspringti, jo «Cmoki» pietuvojās līdz 67:71. Pēdējie mājinieku metieni gan grozā nelidoja un «VEF Rīga» izcīnīja grūtu uzvaru.

«VEF Rīga» iepriekšējā turnīra spēlē 12.janvārī savā laukumā ar 73:71 uzvarēja Ukrainas vicečempionus Mariupoles «Azovmaš», bet pēdējās septiņās sacensību cīņās kopumā gūtas piecas uzvaras.

Tikmēr «Cmoki» basketbolisti turnīrā tagad piedzīvojuši jau piecus zaudējumus pēc kārtas.

Abas komandas šosezon cīnās B apakšgrupā. «VEF Rīga» pēc šī panākuma ar sešām uzvarām 12 spēlēs nostiprinājās apakšgrupas ceturtajā vietā un turpina saspringtu cīņu par vietu labāko sešiniekā, bet «Cmoki» ar četriem panākumiem 11 mačos ieņem sesto pozīciju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu