MINI liek Peterhanselam piebremzēt, lai uzvarētu Roma

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dakāras rallijreida 11.posmā ātrākais motociklists bija Sirils Desprē. Francūzis izcīnīja otro uzvaru šā gada sacensību ātrumposmos, taču kopējo atstatumu līdz kopvērtējuma līderim viņš ar šo panākumu sadeldējis tikai nedaudz. Automobiļu klasē tikmēr uzvarēja Argentīnas pārstāvis Orlando Teranova.

Ceturtdienas 605 kilometrus garo ātrumposmu ceļā no Antofagastas uz El Salvadoru no motociklistiem visātrāk spēja nobraukt kopvērtējuma līderis, spānis Marks Koma (KTM). Tiesa, jau pēc finiša sportists saņēma 15 minūšu sodu un atkrita uz 10.pozīciju. Līdz ar to uzvara šajā posmā tika Francijas pārstāvim, pieckārtējam šo sacensību uzvarētājam Sirilam Desprē (Yamaha). Sportistam tā bija otrā uzvara šā gada Dakāras rallijreida ātrumposmos. Otro labāko rezultātu 11.posmā uzrādīja Desprē tautietis Olivjē Peins (Yamaha, +2:37 minūtes), bet trešais palika Džordi Viladoms no Spānijas. KTM braucējs Desprē zaudēja 3 minūtes un 2 sekundes.

Sirils Desprē
Sirils Desprē Foto: AFP/LETA

Lai arī Koma šajā posmā saņēma 15 minūšu sodu, Desprē pozīcijas kopvērtējuma tabulā tas būtiski neuzlaboja. Vairāk nekā 37 minūšu atstatumā Komam seko cits spānis Žoans Barreda Borts (Honda). Nākamais tuvākais sekotājs ir Viladoms (+1:52:56 stundas), savukārt Desprē šobrīd atrodas tikai 6.pozīcijā, zaudējot 2 stundas 16 minūtes.

Automobiļu klasē savu pirmo uzvaru šā gada Dakāras rallijreida izcīnīja argentīnietis Orlando Teranova (ALL4 Racing MINI). Sportists 605 kilometrus garajā distancē tuvāko sekotāju, kopvērtējuma līderi spāni Nani Romu (ALL4 Racing MINI) apsteidza par 10:57 minūtēm. Trešajā vietā ierindojās 2009.gada Dakāras rallijreida uzvarētājs Volkswagen rūpnīcas komandas sastāvā, Žinels Deviljērs no Dienvidāfrikas. Toyota Hilux pikapa pilots distanci veica ar 12:38 minūtes sliktāku rezultātu.

Ka vēsta ziņu aģentūra LETA,

neizpratni sportistu vidū pēc 11.posma izsaucis MINI X-Raid komandas aizliegums Peterhanselam cīnīties par uzvaru

un iespēju tikt pie 12.titula. MINI vienību pārstāvošais Peterhansels pēdējo posmu laikā uzrādīja lieliskus rezultātus, kas viņam ļāva praktiski likvidēt komandas biedra Romas pārsvaru. To ievērojusi MINI vienība, kas nu likusi Francijas sportistam necīnīties par panākumu, lai pēc sacensībām kopvērtējumā pirmās trīs vietas aizņemtu tieši šīs kompānijas braucēji, jo trešajā pozīcijā kopējā ieskaitē šobrīd atrodas vēl viens šī zīmola pārstāvis Nasers al Atija no Kataras.

Šāds MINI lēmums izsaucis neizpratni gan pašos sportistos, gan organizatoros. «Komanda vēlējās, lai neuzņemamies lieku risku, jo ātrumā, kādā braucam, ir viegli avarēt. Šāds lēmums ir bēdīgas ziņas, jo esam paveikuši smagu darbu,» izteicies pats Peterhansels.

Kopvērtējumā pirmo vietu sadalījums pēc 11. posma nav mainījies. Līderis aizvien ir Roma, viņam 5 minūtes un 32 sekundes zaudē titulētākais Dakāras rallijreida dalībnieks Stefans Peterhansels (ALL4 Racing MINI), bet trešajā vietā patlaban atrodas iepriekšējās dienas posma uzvarētājs, katarietis Nasers al Atija (ALL4 Racing MINI). Vidējo Austrumu multitalants līderim šobrīd zaudē 56 minūtes un 1 sekundi.

Nani Roma
Nani Roma Foto: AFP/LETA
Sacensības aizvien turpina divas inženiera Andra Dambja konstruēto OSCar ekipāžas.

Lietuvietis Benedikts Vanags vakar ierindojās 22.pozīcijā (+1:52:14 stundas), savukārt krievs Antons Grigorovs finišēja 47.vietā (+4:45:13 stundas). Kopvērtējumā Grigorovs līderim zaudē 26 ar pusi stundas un ieņem 36.pozīciju, bet Vanags - nedaudz vairāk par 27 stundām un šobrīd atrodas 37.vietā.

Smagās tehnikas ieskaitē ceturtdienas ātrumposmu visātrāk veica Krievijas pārstāvis Andrejs Karginovs (KAMAZ). 14:18 minūtes viņam zaudēja tautietis un cits KAMAZ braucējs Eduards Nikolajevs, savukārt 15 minūtes un 51 sekundi - Nīderlandes pārstāvis Žerārs Derojs ar Iveco. Kravas auto klases kopvērtējumā līderis šobrīd ir Karginovs. 7 minūtes un 56 sekundes viņam zaudē Derojs, bet mazliet vairāk par pusotru stundu zaudē Nikolajevs.

Andrejs Karginovs
Andrejs Karginovs Foto: AFP/LETA

Piektdien sportistus gaida ceļš no El Salvadoras uz La Serenu. Ceļu veidos 349 km garš pārbrauciens un salīdzinoši īss ātrumposms - tikai 350 kilometri.

Dakāras rallijreids noslēgsies svētdien Čīles pilsētā Valparaiso pēc 378 km gara pārbrauciena un 157 km gara pēdējā, trīspadsmitā ātrumposma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu