Rīgas VEF «Arēnā Rīga» pret «Cmoki» sāk jauno VTB līgas seoznu (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Jauno VTB Vienotās līgas sezonu šodien savā laukumā sāks Latvijas čempionvienība basketbolā Rīgas VEF, kas «Arēnā Rīga» uzņems Minskas «Cmoki» komandu no Baltkrievijas. Spēles sākums pulksten 19.30, un to tiešraidē translēs kanālā LTV7.

Starpsezonā Rīgas VEF sastāvam pievienojās Latvijas basketbolisti Jānis Bērziņš, Artūrs Bērziņš un Viktors Iļjins, amerikāņi Dī Brauns un Entuāns Robinsons, kā arī lietuvietis Toms Delininkaitis.

Tikmēr vienību pameta Dairis Bertāns, Ērls Roulends, Viljams Denjelss, Antans Kavaļausks un Donāts Zavacks.

«Cmoki» ir pēdējo gadu neapšaubāmi labākā Baltkrievijas komanda, par ko liecina tās pastāvīgā dominance vietējā līgā, kur šis klubs bijis nepārspēts vairākas sezonas pēc kārtas.

«Minskas komanda ir spēcīgāka nekā pagājušajā gadā. Komandā ir daudzi ārzemnieki, šķiet, četri amerikāņi un viens bulgārs, tāpat komandai ir izveidojies stabils baltkrievu spēlētāju kodols. Centīsimies nospēlēt pēc iespējas labāk, lai sezonas pirmajā spēlē iepriecinātu līdzjutējus ar uzvaru,» kluba oficiālajā mājas lapā citēts Kristaps Janičenoks.

Pagājušajā sezonā Ramūna Butauta vadītā komanda divreiz tikās ar «Cmoki», abos mačos pārākai esot Latvijas vienībai. 2012./2013. gada sezonā Baltkrievijas klubs šajā turnīrā izcīnīja tikai trīs uzvaras 18 mačos.

Starpsezonā Minskas komandā tika piedzīvotas būtiskas izmaiņas. Baltkrievijas čempionus pameta komandas rezultatīvākais spēlētājs Aleksandrs Kudrjavcevs, kurš pārcēlās uz Turciju. Nomainījušies arī visi leģionāri. Šobrīd «Cmoki» rīcībā ir pieci ārzemju basketbolisti.

Vēl B apakšgrupā bez minētajām komandām spēlē Maskavas CSKA, Maskavas apgabala «Himki», Samāras «Krasnije kriļja», Volgogradas «Krasnij oktjabr», Ļubercu «Triumf» (visas Krievija), Mariupoles «Azovmaš» (Ukraina), «Astana» (Kazahstana) un Klaipēdas «Neptunas» (Lietuva).

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu