Latvijas futbola izlase atgūst desmit pozīcijas FIFA rangā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijas nacionālā futbola izlase jaunajā FIFA pasaules rangā atguvusi desmit pozīcijas un tagad nostiprinājusies 74. vietā. Tikmēr ranga līderes statusu atguvusi Spānijas valstsvienība.

Augustā mūsu izlase nokrita uz FIFA ranga 84. vietu, kas bija sliktākā pozīcija kopš 2008. gada sākuma.

Desmit vietu kāpums skaidrojams ar to, ka Latvijas izlase septembrī aizvadīja divas veiksmīgas spēles Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros.

Sākotnēji ar rezultātu 1:0 tika pieveikta Gruzijas futbola izlase, bet nedaudz vēlāk mūsējie ar rezultātu 1:1 cīnījās neizšķirti pret spēcīgo Grieķijas valstsvienību. Latvijai šobrīd ir 460 punkti, kas ir par 72 vairāk nekā pērnajā FIFA rangā.

FIFA ranga līderes statusu zaudēja Nīderlande, kura augustā to ieņēma pirmo reizi vēsturē. Pirmo vietu atkal atguvusi Spānija, bet trešajā vietā atrodas Vācijas izlase.

Mūsu kaimiņiem arī lielas izmaiņas FIFA rangā. Igaunija pakāpusies par 28 vietām un ieņem 58. pozīciju, kas ir labākais sasniegums futbola vēsturē. Savukārt lietuvieši zaudējuši 19 pozīcijas un ieņem 75. vietu.

Nākamais FIFA rangs tiks publicēts 2011. gada 19. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu