Štelmahers: Par cīņassparu mūs apskauž pat lietuvieši

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Ainara Bagatska palīgs Roberts Štelmahers pēc aizvadītā Eiropas čempionāta (EČ) basketbolā dalījās savās pārdomās par turnīru un ieskatījās nākotnē.

"Manuprāt, nospēlējām ļoti labi. Protams, pietrūka uzvaras. Mazliet nepatīkamas emocijas ir par spēli ar Izraēlu, jo bija reālas izredzes uzvarēt. Pirmajās trijās spēlēs zaudējām augstākas klases sāncenšiem," Latvijas Basketbola savienības mājas lapā citēts Štelmahers.

Pietrūka pieredzes

Viņš arī atzīst, ka daudzos spēlētājos atbildīgos brīžos izpaudās pieredzes trūkums. "Tā bija mūsu komandas lielākā problēma – tikt galā ar spriedzi, jo gandrīz visiem spēlētājiem EČ bija jauns notikums. Protams, sanervozējāmies, sodiņi lidoja garām. Bet neviens jau iepriekš nebija stāvējis uz sodu līnijas tādās situācijās. Izņemot Blūmu, bet arī viņš citā komandā varbūt galotnē tur nestāvētu. Tomēr no otras puses – mūsu komandas spēku palielināja milzīgais cīņasspars.

Par to mūs vienmēr cienījuši visi pretinieki, ieskaitot lietuviešus."

Bijušais ilggadējais Latvijas izlases basketbolists atzina, ka viņam vislabāk simpatizē serbu basketbols. "Nevar pateikt, ka viņi ir ļoti ātri, bet visi māk gan mest, gan piespēlēt, apspēlēt. Universāli spēlētāji treneriem dod plašāku iespēju variēt kombinācijas."

Jāprogresē visos elementos

Štelmahers norādīja, ka Latvijas jaunajiem spēlētājiem ir jāprogresē visos elementos. Basketbolistiem ir pašiem jāredz, kur ir atšķirība no Eiropas klases. Jābūt stimulam šo atrāvumu sadeldēt.

Jau ziņojām, ka pirmdien zaudējumu EČ pēdējā spēlē piedzīvoja Latvijas nacionālā basketbola komanda, kas B apakšgrupas piektās kārtas mačā ar rezultātu 80:81 dramatiskā galotnē piekāpās Vācijas valstsvienībai.

Pirms tam ļoti līdzīgi sīvā cīņā mūsējie piekāpās Izraēlas (88:91) un Itālijas (62:71) basketbolistiem. Tādā veidā Latvijas basketbolisti B apakšgrupā zaudēja visās piecās spēlēs un ieņēma pēdējo vietu grupā, kas neļāva kvalificēties nākamajai kārtai EČ.

EČ Latvijas spēļu rezultāti

1. Latvija - Francija 78:89

2. Latvija - Serbija 77:92

3. Latvija - Itālija 62:71

4. Latvija - Izraēla 88:91

5. Latvija - Vācija 80:81

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu