Dāvis Bertāns: Prieks, ka salīdzinoši labi esam nospēlējuši

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase salīdzinoši labi ir nospēlējusi Lietuvā notiekošajā Eiropas čempionātā, uzskata valstsvienības spēlētājs Dāvis Bertāns.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā B apakšgrupas pēdējās, piektās, kārtas spēlē Latvija ar rezultātu 80:81 spraigā mačā galotnē zaudēja Vācijas valstsvienībai.

Šis Latvijas izlasei bija pēdējais mačs Eiropas čempionātā, jo tā jau pirms šīs cīņas bija zaudējusi cerības iekļūt turnīra nākamajā posmā.

Pārdzīvo par garām aizmestajiem soda metieniem

"Liels prieks, ka esam salīdzinoši labi nospēlējuši Eiropas čempionātā, bet, protams, žēl, ka tā arī neizcīnījām nevienu uzvaru, jo spēlē ar Vāciju panākums jau bija rokās," pēc mača izteicās Bertāns. "Pats aizmetu garām divus soda metienus, un veiksme aizgāja pretinieku pusē. Pietrūka tieši iemesto soda metienu, jo tad viņiem nebūtu pieticis ar diviem trakiem trīspunktu metieniem."

"Pirms čempionāta nedomājām par konkrētu rezultātu. Zinājām, ka cīnīsimies katrā spēlē un nevienam neko vienkārši neatdosim.

Tomēr pēc tik laba snieguma žēl, ka nav nevienas uzvaras," atzina Bertāns.

Tāpat Bertāns piebilda, ka nākotnē Latvijas izlasei noderētu Andris Biedriņš kā papildinājums garajā galā. "Tomēr pēc 2-3 gadiem arī mēs paši šīs pozīcijas būsim nokomplektējuši, jo kļūsim labāki."

Tikmēr Rihards Kuksiks izteicās, ka Latvijas izlase slikti nospēlēja pēdējās divas mača minūtes, tāpēc zaudējums ir sāpīgs.

"Vācija aizvadīja ļoti labu spēli un beigās iemeta lielus trīspunktu metienus. Mums būs mācība, kā nedrīkst atdot spēles. Labi, ka uzvarējām cīņā par bumbām," teica Kuksiks.

Runājot par Serbijas izlases galveno treneri Dušanu Ivkoviču, kurš pirms pāris dienām teica, ka šī gada Latvijas izlases modelis atgādina viņa komandu pirms trijiem gadiem, Kuksiks izteicās, ka tas ir liels kompliments.

Nākamreiz galotnes spēlēs pragmatiskāk

"Redzam, ka Serbija ir viena no labākajām komandām turnīrā. Mums tagad jāturpina smagi strādāt. Nākamreiz vairs nezaudēsim pēdējās divas minūtes, bet uzvarēsim," atzina Kuksiks.

Pirmajā šīs grupas piektās kārtas spēlē piektdien Izraēlas izlase ar 96:95 pagarinājumā pieveica Izraēlu, bet trešajā spēlē Serbija mērosies spēkiem ar Francijas valstsvienību.

Pašlaik grupas kopvērtējumā Francijai un Serbijai ir pa četrām uzvarām, Vācijas un Izraēlas izlases tikušas pie diviem panākumiem, Itālijas kontā ir viena uzvara, bet Latvija cīnās bez panākumiem.

Francijas, Serbijas un Vācijas izlases sev jau ir nodrošinājušas vietu turnīra nākamajā kārtā, kamēr pārējām trijām šīs grupas komandām pēc šodienas mačiem čempionāts būs noslēdzies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu