Mūsējie dramatiskā cīņā piekāpjas vāciešiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zaudējumu Eiropas čempionāta (EČ) pēdējā spēlē pirmdien piedzīvoja Latvijas nacionālā basketbola komanda, kas B apakšgrupas piektās kārtas mačā ar rezultātu 80:81 dramatiskā galotnē piekāpās Vācijas valstsvienībai.

(Papildināts viss teksts.)

Mača sākumā Latvijas izlase neveiksmīgi spēlēja uzbrukumā un tai neveicās ar metieniem, tāpēc pirmās ceturtdaļas vidū latvieši zaudēja ar 2:11.

Turpinājumā arī Vācijai neizdevās sekmīgi noslēgt uzbrukumus, bet Latvijas izlasē pāris reizes rezultatīvi nospēlēja Freimanis un Kuksiks, kurš iemeta divus tālmetienus pēc kārtas, un pēc pirmajām desmit minūtēm Latvijas komandai bija vairs tikai viena punkta deficīts - 14:15.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvija pārņēma vadību ar 16:15, taču abas komandas turpināja spēlēt diezgan mazrezultatīvi un rezultāts mainījās lēni. Otrajā ceturtdaļā vadība mainījās vairākas reizes, bet pēc pirmā puslaika tablo vēstīja par likumsakarīgu neizšķirtu - 33:33.

Arī trešās ceturtdaļas sākumā komandām neveicās ar uzbrukumiem un turpinājās mazrezultatīva cīņa, taču pēc tam neliels izrāviens izdevās Vācijai, kas iekrāja septiņu punktu pārsvaru (49:42), ko Latvijas izlasei līdz ceturtdaļas beigām neizdevās samazināt, bet pirms pēdējām desmit minūtēm latvieši zaudēja ar 48:56.

Ceturto ceturtdaļu Latvijas izlases sāka ļoti veiksmīgi un piecu minūšu laikā spēja panākt neizšķirtu (64:64), bet pēc diviem pēc kārtas precīzajiem Daira un Dāvja Bertānu tālmetieniem Latvija izvirzījās vadībā ar 70:67. Turpinājumā latvieši saglabāja nelielu vadību, bet 30 sekundes pirms cīņas beigām Latvijai bija četru punktu pārsvars - 77:73.

Tomēr pašā mača galotnē veiksme uzsmaidīja Vācijas izlasei, kas pēc diviem Heiko Šafarcika trīspunktu metieniem izcīnīja dramatisku uzvaru. Latvijai vēl bija atlicis laiks vienam uzbrukumam, taču Jāņa Strēlnieka tālmetiens pēdējās sekundēs lidoja garām grozam.

Latvija - Vācija 80:81 (14:15, 19:18, 15:23, 32:25)

Atlēkušās bumbas: 36 - 30

Kļūdas: 9 - 9

Latviju no zaudējumu neglāba Riharda Kuksika gūtie 27 punkti un izcīnītās 6 atlēkušās bumbas. Vēl Latvijas labā 15 punktus guva Dairis Bertāns, 13 pievienoja Rolands Freimanis, bet 11 Mārtiņa Meiera kontā.

Tikmēr Vācijas komandā pa 11 punktiem guva Dirks Novickis, Kriss Kamans, Tibors Pleiss, Robins Bencings un Heiko Šafarciks.

Dienas pirmajā B grupas piektās kārtas cīņā Itālija ar 95:96 pagarinājumā zaudēja Izraēlai. Vakarā - plkst. 21 Serbija spēkosies ar Francijas izlasi.

Ainara Bagatska vadītā Latvijas izlase turnīra pirmajā spēlē ar 78:89 piekāpās Francijas komandai, nākamajā mačā 77:92 atzina Serbijas pārākumu, pēc tam ar 62:71 zaudēja Itālijai, bet ceturtajā spēlē 88:91 galotnē piekāpās Izraēlai.

Komandas sniegums tiks vērtēts

Latvijas Basketbola savienība (LBS) konkrētu mērķi mūsu izlasei neizvirzīja, vien norādīja, ka komandas sniegums tiks vērtēts.

Latvijas spēles tiešraidē demonstrēja TV6 kanālā. Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Izspēles kārtība

Visas valstsvienības ir sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām izlasēm katrā. Trīs labākās katras grupas komandas kvalificēsies sacensību nākamajai stadijai, kur veidos divas apakšgrupas (E un F) pa sešām izlasēm katrā.

Spēcīgākās četras E un F grupu vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur jau tālāk ar izslēgšanas spēļu palīdzību noskaidros nākamo Eiropas čempionu. Gan Vecā kontinenta uzvarētāja, gan otra spēcīgākā izlase automātiski kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Meiers.

EČ ritēs no 31. augusta līdz 18. septembrim sešās Lietuvas pilsētās - Panevēžā, Šauļos, Alītā, Klaipēdā, Viļņā un Kauņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu