Jēkabsone-Žogota: Par izlasi vēl neesmu izlēmusi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viena no Latvijas labākajām basketbolistēm, Krievijas čempionvienības Jekaterinburgas UGMK jaunieguvums Anete Jēkabsone-Žogota intervijā portālam TVNET atklāja par saviem karjeras plāniem, jauno klubu un to, vai spēlēs izlasē.

''Es varu droši teikt, ka šobrīd manā dzīvē notiek pārmaiņas, jo nākamajā sezonā spēlēšu jaunā klubā. Izvēli par labu UGMK komandai izdarīt nebija grūti - tas ir viens no labākajiem klubiem visā Eiropā, turklāt arī materiālā ziņā piedāvājums bija vilinošs.

Esmu Krievijā jau spēlējusi, tāpēc dzīves apstākļu jautājums man ir labi zināms. Vienīgā problēma varētu būt tā, ka Maskavas vietā būs Jekaterinburga. Bet domāju, ka arī ar to veiksmīgi tikšu galā,'' stāsta Jēkabsone-Žogota par savu jauno darba vietu. Viņa arī piebilst, ka sarunas ar citiem klubiem nebija jēgas izskatīt:

''Es labi zināju, ka Krievijas variants man būs vislabākais, tāpēc citus piedāvājumus neizskatīju.''

Basketboliste uzskata, ka pāreja pie savas bijušās komandas Maskavas ''Spartak'' sīvākajiem konkurentiem UGMK spēlētājā neradīs papildu stresu. ''Abas komandas ir ļoti spēcīgas, un es domāju, ka tas tikai radīs labas emocijas un pozitīvu konkurenci Krievijā starp abiem klubiem,'' pārliecināta ir sportiste.

Jautājums par izlasi nav izlemts

Uz jautājumiem Latvijas sieviešu basketbola izlases kontekstā Žogota-Jēkabsone konkrēti neatbild: ''Esmu domājusi par atgriešanos izlasē. Vismaz es iekšēji jūtu, ka man vajadzētu uzspēlēt.

Tomēr tikai pēc šīs sezonas izdomāšu – atgriezties vai tomēr ne.

Žēl, protams, ka Latvijas sieviešu basketbola ilggadējās līderes Ieva Kubliņa un Gunta Baško nolēmušas pamest izlasi, tomēr es vēl neesmu izdarījusi tik kategoriskus lēmumus. Jāsaka, ka manu izvēli lielā mērā ietekmēs arī tas, kādi būs treneri, kādas būs maiņas, kāds būs kopējais fons izlasē.''

Pārdzīvo par vīriešu basketbola izlasi

Jēkabsone-Žogota arī pozitīvi izteikusies par Latvijas vīriešu basketbola izlasi, kura šajā laikā Lietuvas pilsētā Šauļos aizvada Eiropas čempionātu basketbolā.

''Skatos mūsējo puišu spēles un ļoti pārdzīvoju. Lai arī labi apzinos, ka basketbolisti šobrīd ir zaudējuši visās spēlēs, tomēr vienalga esmu ļoti priecīga un gandarīta par puišu sniegumu. Viņu cīņasspars un neatlaidība ir tas, ko visiem vajadzētu mācīties,'' atklāja Jēkabsone-Žogota.

Tajā pašā laikā basketboliste nevēlējās savu lomu izlasē salīdzināt ar Jāņa Blūma līdera lomu vīriešu izlasē. ''Ļoti patīk, kā viņš spēlē, kādas piespēles dod. Tomēr man būtu grūti salīdzināt viņu ar sevi. Neesmu par to nekad domājusi,'' skaidro 28 gadus vecā sportiste.

Pievienojas UGMK

Jau vēstījām, ka šogad maijā kļuva zināms par Jēkabsones-Žogotas pāreju uz Krievijas klubu Jekaterinburgas UGMK.

2007. gada Eiropas labākā basketboliste pagājušo sezonu noslēdza Turcijas komandā Stambulas "Fenerbahce", palīdzot tai uzvarēt Turcijas čempionātā.

Savukārt pagājušās sezonas pirmo pusi 27 gadus vecā Jēkabsone-Žogota aizvadīja Krievijas komandā Maskavas apgabala "Sparta&K", kas ir UGMK sīvākā konkurente.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu