Bagatskis: Pret Izraēlu bija neslikts basketbols uzbrukumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase Lietuvā notiekošā Eiropas čempionāta spēlē pret Izraēlu paradīja nesliktu basketbolu uzbrukumā, uzskata valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā ziņots, svētdien notikušajā B apakšgrupas ceturtās kārtas spēlē Latvijas izlase zaudēja Izraēlai ar rezultātu 88:91, zaudējot visas cerības iekļūt turnīra nākamajā posmā.

"Grūti ko teikt par spēli. Visas 40 minūtes bija līdzīgas. Brīžiem parādījām labu komandas aizsardzību, bet svarīgākajos momentos zaudējām koncentrēšanos," pēc mača atzina Bagatskis. "Tomēr bijām spēruši solīti uz priekšu nekā divās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs, kad pret Izraēlu bija mīnus 22 un -27."

"Nevar izdarīt ātrus slēdzienus no statistikas, kāpēc zaudējām. Puslaikā viņi izcīnīja sešas bumbas zem mūsu groza, kas ir ļoti daudz," secināja Bagatskis. "Štrunts, ka bija daudz kļūdas un metām neprecīzi soda metienus, bet viņiem bija ļoti daudz otrās iespējas.

Spēle bija līdzīga."

"Spēlējām pret tādu aizsardzību, kā Izraēla piedāvāja. Viņiem tā ir sarežģīta un bija zināms, ka mums būs daudz metieni, tomēr nevajadzēja mest pēc vienas piespēles," uzskata Bagatskis. "Galvenais akcents bija jāliek uz aizsardzību, bet spēlētāji bieži aizmirsa, kas jādara. Viņiem atkal viens spēlētājs izcēlās [Liors Elijahu], bet parādījām, ka no kvalifikācijas esam spēruši soli uz priekšu. Šodien bija neslikts basketbols uzbrukumā.

Nomierinājāmies par vēlu un Izraēla jau bija sajutusi savu spēli."

Komentējot Latvijas izlases kapteiņa Jāņa Blūma kļūdu driblā mača beigās, Bagatskis atzina, ka Blūmam nav pārāk liela slodze čempionātā, bet nekļūdās tikai tas, kas neko nedara. "Nevar neko pārmest viņam, ja visu spēli, pateicoties viņa rezultatīvai spēlei, visu pretinieka aizsardzību savilka uz sevi, raisot brīvas rokas citiem."

Eiropas čempionāta pēdējā mačā Latvijas izlase pirmdien spēkosies ar Vāciju.

"Šovakar Vācija uzvarēs Serbiju un rīt nespēlēs uz visiem 100 procentiem. Zinot, kā spēlētāji gatavojās čempionātam, ļoti negribētos aizbraukt mājās bez uzvarām. Šodien bija redzams, ka spēlētāji nerespektē pretiniekus, bet bija kļūdas uz jaunības rēķina," izteicās Bagatskis.

Tikmēr Izraēlas izlases galvenais treneris Ariks Šiveks izteicās, ka viņa vadītajai komandai bija svarīgi uzvarēt mačā ar Latviju.

"Zinājām, ka ir smaga grupa un četras komandas ir labākas par mums," teica Šiveks. "Spēlē bija daudz situācijas, kuras vajadzēja izdarīt labāk, bet bijām zaudējuši pārliecību ar neveiksmīgām iepriekšējām cīņām.

Tomēr mača beigās nospēlējām ļoti labi. Izskaņa bija ļoti aizraujoša, bet esmu priecīgs, ka uzvarējām.

Būtu priecīgi pabeigt turnīru ar uzvaru pirmdien."

"Gribējām uzvarēt pēc trīs zaudējumiem, kas bija svarīgi mūsu lepnumam," izteicās Izraēlas izlases spēlētājs Gals Mekels.

"Latvija ir laba komanda ar daudz faniem.

Cīnījāmies un esmu priecīgs, ka uzvarējām."

Pārējās B grupas trešās kārtas cīņās šodien Itālija tiksies ar Franciju, bet Serbija spēkosies ar Vācijas izlasi.

Kā ziņots, šīs grupas pirmās kārtas spēlēs trešdien Latvijas izlase ar 78:89 zaudēja Francijai, iepriekšējā Eiropas čempionāta otrā spēcīgākā komanda Serbija ar 80:68 pieveica Itāliju, bet Vācijas izlase ar 91:64 uzvarēja Izraēlu.

Pēc tam otrās kārtas mačos ceturtdien Latvijas izlase ar 77:92 zaudēja Serbijai, Francija ar 85:68 pārliecinoši uzvarēja Izraēlu, bet Vācija vien pašās cīņas beigās prata apspēlēt Itāliju - 76:62.

Savukārt trešajās cīņās piektdien Latvija ar 62:71 piekāpās Itālijai, praktiski zaudējot izredzes uz iekļūšanu nākamajā kārtā, Serbija ar 89:80 pārspēja Izraēlu, bet Francija ar 76:65 pārspēja Vāciju.

Pašlaik B grupas kopvērtējumā Francijas un Serbijas izlasēm ir pa trijām uzvarām, Vācija izcīnījusi divus panākumus, Itālijas un Izraēlas izlases uzvarējušas vienā spēlē, bet Latvija cīnās bez panākumiem.

Pirmajā posmā komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tā pa trim spēcīgākajām valstsvienībām kvalificēsies otrajam posmam, kurā 12 komandas tiks sadalītas divos sešiniekos un spēles aizvadīs Viļņā. Savukārt trešajā posmā Kauņā notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināls, pusfināls un finālmači. Līdz ar to vairākām komandām 16 dienu laikā būs jāaizvada pat 11 spēles.

Otrajā posmā savā starpā spēlēs Šauļu un Panevēžas apakšgrupu komandas, kā arī Alītas un Klaipēdas vienības.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 18.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu