Serbijas basketbolisti sīvā cīņā pieveic Izraēlu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta B apakšgrupas, kurā spēlē arī Latvija, trešās kārtas spēlē piektdien uzvaru izcīnīja Serbijas izlase, kas sīvā cīņā ar rezultātu 89:80 (22:25, 13:16, 23:23, 31:16) pieveica Izraēlas valstsvienību.

Līdz ar to Serbijas basketbolisti tika pie trešā panākuma turnīrā, bet Izraēla piedzīvoja trešo zaudējumu.

Pirmo puslaiku nedaudz sekmīgāk aizvadīja Izraēla, kas pēc pirmajām 20 minūtēm atradās vadībā ar 41:35. Trešās ceturtdaļas sākumā Izraēla panāca 12 punktu pārsvaru, ko serbiem līdz ceturtdaļas izskaņai izdevās samazināt līdz sešiem punktiem - 58:64.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās piecās minūtēs Serbija veica izrāvienu 14:5 un pārņēma vadību ar 72:69, bet minūti pirms cīņas beigām serbiem bija astoņu punktu pārsvars (84:76), kas sekmīgi tika nosargāts līdz spēles beigām.

Uzvarētājiem šajā spēlē ar 24 punktiem palīdzēja Duško Savanovičs, bet Nenads Krstičs izcēlās ar 18 punktiem. Tikmēr Izraēlas izlasē rezultatīvākais bija Jotams Halperins, kurš pretinieku grozā sameta 18 punktus.

B apakšgrupas, kas spēlē Šauļos, pārējās trešās kārtas spēlēs piektdien Latvija spēkosies ar Itāliju, bet Vācijas izlase cīnīsies ar Franciju.

Tikmēr A apakšgrupā, kas spēlē Panevēžā, pie trešās uzvaras turnīrā piektdien tika pašreizējie Eiropas čempioni spāņi, kas dienas pirmajā grupas cīņā ar 86:69 (19:16, 19:16, 22:13, 26:24) samērā pārliecinoši pieveica Lielbritāniju.

Pēc pirmā puslaika Spānija atradās vadībā ar 38:32, bet izšķirošo izrāvienu spāņi veica trešās ceturtdaļas sākumā, kad iekrāja 14 punktu pārsvaru, ko Lielbritānijas basketbolistiem nebija pa spēkam atspēlēt.

Uzvarētājiem 21 punktu guva Po Gasols, bet viņa jaunākais brālis Marks izcēlās ar 18 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Savukārt Lielbritānijas izlasē 17 punktus iekrāja Luols Dengs, bet Daniels Klārks guva 14 punktus un savāca 12 bumbas zem groziem.

Pārējās A grupas trešās kārtas cīņās piektdien Portugāles izlase spēkosies ar Poliju, bet Turcijas basketbolisti tiksies ar mājiniekiem lietuviešiem.

Savukārt C un D grupu komandām piektdien ir brīvdiena.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta finālturnīrā šogad pirmo reizi vēsturē spēlē 24 komandas.

A grupas komandas savas spēles aizvada Panevēžā, B grupas vienības sacenšas Šauļos, C grupas komandas cīnās Alītā, bet D grupas - Klaipēdā.

Pirmajā posmā komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tā pa trim spēcīgākajām valstsvienībām kvalificēsies otrajam posmam, kurā 12 komandas tiks sadalītas divos sešiniekos un spēles aizvadīs Viļņā. Savukārt trešajā posmā Kauņā notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināls, pusfināls un finālmači. Līdz ar to vairākām komandām 16 dienu laikā būs jāaizvada pat 11 spēles.

Otrajā posmā savā starpā spēlēs Šauļu un Panevēžas apakšgrupu komandas, kā arī Alītas un Klaipēdas vienības.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 18.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu