Latvijas izlase piekāpjas arī itāļiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Neveiksmīgi aizvadot ceturto ceturtdaļu, trešo zaudējumu Eiropas čempionātā (EČ) Šauļos (Lietuvā) piektdien piedzīvoja Latvijas basketbola valstsvienība, kas B apakšgrupas trešās kārtas spēlē ar rezultātu 62:71 atzina Itālijas izlases pārākumu.

(Papildināts viss teksts.)

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem bija Rihards Kuksiks, bet Andrejs Šeļakovs izcēlās ar desmit punktiem.

Savukārt Itālijas valstsvienībā teicamu spēli aizvadīja Andrea Barnjāni, kurš guva 36 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Mača pirmajās divās minūtēs komandas punktus nespēja gūt, bet rezultātu ar precīzu tālmetienu atklāja Kuksiks. Pēc diviem pēc kārtas Barnjāni bumbas triecieniem grozā no augšas Itālija pārņēma vadību ar 6:5, taču pēc Kuksika diviem precīziem trīspunktu metieniem Latvija atgriezās vadībā ar 11:7.

Turpinājumā latvieši iekrāja sešu punktu pārsvaru, tomēr Itālija spēja to samazināt līdz minimumam, bet pēc pirmās ceturtdaļas Latvija atradās vadībā ar 21:18.

Otrās ceturtdaļas sākumā komandas atkal spēlēja mazrezultatīvi, taču arī tādā cīņā Latvijai izdevās atjaunot sešu punktu pārsvaru (28:22). Turpinājumā latvieši pieļāva vairākas taktiskas kļūdas, kas ļāva Itālijai gūt septiņus punktus pēc kārtas un pārņemt vadību ar 29:28.

Puslaika galotni nedaudz sekmīgāk aizvadīja Latvijas basketbolisti, kuriem izdevās atgūt vadību, bet pēc pirmā puslaika latviešiem bija divu punktu pārsvars - 33:31.

Trešo ceturtdaļu Latvijas izlase sāka neveiksmīgi, ļaujot Itālijai pusotras minūtes laikā gūt sešus punktus pēc kārtas (33:37). Pēc šāda notikumu pavērsiena Latvijas komanda devās uz minūti ilgu apspriedi, kas deva vēlamo rezultātu - īsā laikā septiņus punktus guva Kuksiks un Latvija atkal pārņēma vadību ar 42:38.

Turpinājumā ritēja līdzīga spēkošanās, tomēr trešās ceturtdaļas izskaņā sekmīgāk nospēlēja Itālijas basketbolisti, kuriem pirms pēdējām desmit minūtēm izdevās izvirzīties minimālā vadībā - 55:53.

Ceturto ceturtdaļu Itālijas izlase sāka ar diviem precīziem tālmetieniem pēc kārtas un panāca lielāko pārsvaru mačā - 61:53. Mača turpinājumā Latvija samērā nesekmīgi spēlēja uzbrukumā, tāpēc pretinieku pārsvaru sadeldēt īsti neizdevās.

Pusotru minūti pirms spēles beigām Latvijai bija septiņu punktu deficīts (60:67), taču atlikušajā laikā Itālijas basketbolisti labi cīnījās aizsardzībā un neļāva pretiniekiem atspēlēties.

Latvija - Itālija 62:71 (21:18, 12:13, 20:24, 9:16)

Dienas pirmajā B apakšgrupas spēlē Izraēla 80:89 piekāpās ar Serbijai. Vakarā vēl gaidāms Vācijas un Francijas duelis.

Latvijas izlase turnīra pirmajā spēlē ar 78:89 piekāpās Francijas komandai, bet nākamajā mačā 77:92 atzina Serbija pārākumu. Savukārt Itālija sacensības sāka ar zaudējumu 68:80 serbiem un pēc tam 62:76 cieta neveiksmi pret Vācijas basketbolistiem.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) konkrētu mērķi mūsu izlasei neizvirzīja, vien norādīja, ka komandas sniegums tiks vērtēts.

Nākamie pretinieki Izraēla

Turpinājumā Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvija spēlēs ar Izraēlu (4. septembrī) un Vāciju (5. septembrī). Visas Latvijas spēles tiešraidē demonstrēs TV6 kanālā. Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Izspēles kārtība

Visas valstsvienības ir sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām izlasēm katrā. Trīs labākās katras grupas komandas kvalificēsies sacensību nākamajai stadijai, kur veidos divas apakšgrupas (E un F) pa sešām izlasēm katrā.

Spēcīgākās četras E un F grupu vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur jau tālāk ar izslēgšanas spēļu palīdzību noskaidros nākamo Eiropas čempionu. Gan Vecā kontinenta uzvarētāja, gan otra spēcīgākā izlase automātiski kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Meiers.

EČ ritēs no 31. augusta līdz 18. septembrim sešās Lietuvas pilsētās - Panevēžā, Šauļos, Alītā, Klaipēdā, Viļņā un Kauņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu