Latvija - Itālija šodien cīnīsies par pirmo uzvaru EČ

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Trešo spēli Eiropas čempionātā (EČ) šodien aizvadīs Latvijas nacionālā basketbola komanda, kas B apakšgrupā Šauļos (Lietuvā) tiksies ar Itālijas valstsvienību. Spēles sākums paredzēts pulksten 17.45, to tiešraidē pārraidīs TV6 kanālā.

Itālijas spēks - trīs vīros

Līdzšinējās sekmes abām komandām turnīrā izvērsušās līdzīgas, proti, aizvadītajās divās spēlēs piedzīvoti zaudējumi. Par šīsdienas spēles favorīti tiek uzskatīta Itālijas komanda, un ne bez pamata, jo tās rindās spēlēs trīs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārstāvji, kuri smagumu centušies iznest uz saviem pleciem.

Trio - Danilo Galinari, Marko Bellineli un Andrea Barnjāni būs tie spēlētāji, uz kuriem uzsvars tiks likts arī mačā pret Latviju. Tas nozīmē, ka Ainaram Bagatskim ar kolēģiem ir jāmeklē recepte, kā šos dūžus apturēt. Itālijas izlasē netrūkst arī citu augstas klases izpildītāju, taču iepriekšējos mačos viņu loma nav bijusi izšķirīga un spēle tikusi veidota ap minētajiem basketbolistiem.

Tikmēr Latvijas izlasē neapšaubāms līderis ir saldenieks, kapteinis Jānis Blūms. Pēc izcilā snieguma spēlē ar Franciju (32 punkti, 6 rezultatīvas piespēles) nākamajā cīņā ar Serbiju viņam tika pievērsta īpaša vērība, lai maksimāli apgrūtinātu 29 gadus vecā spēlētāja kustību laukumā. Balkānu izlasei tas izdevās tikai daļēji.

Pret serbiem Jānim piebalsoja Rolands Freimanis un Rihards Kuksiks, no kura tiek gaidīts tas, ko viņš izdarīja - 16 punkti un 5 atlēkušās bumbas.

Kvalifikācijā Latvija itāļus pieveica

Itālijas valstsvienības galvenais treneris Simone Pjanidžāni Latvijas komandu raksturojis kā ātru un labu. Viņš paredz, ka gaidāmais mačs nebūs viegls un itāļi šai spēlei gatavojas nopietni.

Atcerēsimies, ka Itālija mums pērn Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā bija pa zobam, kad ''Arēnā Rīga'' Latvija ar rezultātu 69:68 sīvā cīņā sāncensi pārspēja. Tas bija sen un šis būs jau pavisam cits mačs. Mūsējiem nevajadzētu skatīties uz iepriekšējo divu spēļu rezultātiem, kuri itāļiem nav glaimojoši. Ja izdosies koncentrēties un līdzi stāvēs veiksme, tad ir pamats cerēt, ka pirmā uzvara šodien mūsējiem būs.

Vēl šodien B apakšgrupā plkst. 15.15 Izraēla tiksies ar Serbiju, bet plkst. 21 Francija spēkosies ar Vācijas izlasi.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) konkrētu mērķi mūsu izlasei neizvirzīja, vien norādīja, ka komandas sniegums tiks vērtēts.

Nākamie pretinieki Izraēla

Turpinājumā Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvija spēlēs ar Izraēlu (4. septembrī) un Vāciju (5. septembrī). Visas Latvijas spēles tiešraidē demonstrēs TV6 kanālā. Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Izspēles kārtība

Visas valstsvienības ir sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām izlasēm katrā. Trīs labākās katras grupas komandas kvalificēsies sacensību nākamajai stadijai, kur veidos divas apakšgrupas (E un F) pa sešām izlasēm katrā.

Spēcīgākās četras E un F grupu vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur jau tālāk ar izslēgšanas spēļu palīdzību noskaidros nākamo Eiropas čempionu. Gan Vecā kontinenta uzvarētāja, gan otra spēcīgākā izlase automātiski kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Meiers.

EČ ritēs no 31. augusta līdz 18. septembrim sešās Lietuvas pilsētās - Panevēžā, Šauļos, Alītā, Klaipēdā, Viļņā un Kauņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu