Kolē: Šāds sākums ir svarīgs sekmīgam turpmākajam turnīram

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas vīriešu basketbola izlases panākumi pirmajās divās Eiropas čempionāta spēlēs noteikti kalpos par atspēriena punktu tālākām veiksmēm turnīra turpinājumā, pēc uzvaras pret Izraēlu izteicies valstsvienības galvenais treneris Vensāns Kolē.

Kā ziņots, B grupā, kurā spēlē arī Latvija, otrajā mačā ceturtdien Francijas izlase ar 85:68 pārspēja Izraēlu, svinot otro panākumu turnīrā un saviem pretiniekiem sagādājot otro neveiksmi.

"Labi turnīru sākt ar divām uzvarām. Šāds sākums ir svarīgs sekmīgam turpmākajam turnīram.

Nākamā spēle ar Vācijas izlasi gan būs citāda, jo tai ir fiziskais pārspēks," uzskata Kolē.

"Šodien labi nospēlējām zem groza, kas ir svarīgi, jo noderēs nākamajos mačos. Tāpat labi metām trīspunktu metienus. Kad mums ir laba precizitāte, jābūt labam arī mača iznākumam."

Trenerim piekrīt arī Francijas izlases spēlētājs Boriss Diavs

"Esam priecīgi, jo pēc pirmās uzvaras pret Latviju pastāvēja iespēja, ka atslābināsimies, tomēr tā nenotika. Izraēla bija ļoti nopietns pretinieks, bet nospēlējām labi," izteicās Diavs.

Savukārt Izraēlas izlases galvenais treneris Ariks Šiveks neslēpa sarūgtinājumu par jau otro zaudējumu čempionātā.

"Sākām spēli diezgan labi, tomēr, kad spēlē pret tik augsta līmeņa komandām, nevari zaudēt koncentrēšanos," uzskata treneris. "Tomēr pirmā puslaika pēdējās divas minūtes un otro puslaiku nospēlējām labi."

Serbiju uzskata par labāko komandu grupā

"Ļoti žēl, ka zaudējām šo koncentrēšanos, ļaujot Tonijam Pārkeram dominēt mačā. Piektdien būs ļoti smaga spēle pret labāko komandu grupā - Serbiju, tomēr centīsimies darīt visu, ko varam," cerībā dalījās Šiveks.

Francijas izlases līderis Pārkers, kurš turnīra pirmajā mačā ar Latviju guva 31 punktu, šoreiz izcēlās ar 21 punktu un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Jau vēstīts, ka Šauļos spēlējošās B apakšgrupas pirmajā otrās kārtas mačā Latvijas izlase cienīgi ar 77:92 piekāpās Serbijai, kas arī tika pie otrā panākuma turnīrā, bet trešajā spēlē Vācija mērosies spēkiem ar Itāliju. Vācijas kontā pagaidām viena uzvara pār Izraēlu, bet itāļi turnīra pirmajā cīņā piekāpās Serbijai.

Latvijas vienība piedzīvojusi zaudējumus abās čempionāta spēlēs

Kā ziņots, citās apakšgrupās Panevēžā savā starpā spēlē Spānija, Polija, Turcija, Portugāle, Lietuva un Lielbritānija, Alītā sacenšas Melnkalne, Maķedonija, Grieķija, Bosnija un Hercegovina, Horvātija, kā arī Somija, bet Klaipēdā cīnās Beļģija, Gruzija, Slovēnija, Bulgārija, Krievija un Ukraina.

Pirmajā posmā komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tā pa trim spēcīgākajām valstsvienībām kvalificēsies otrajam posmam, kurā 12 komandas tiks sadalītas divos sešiniekos un spēles aizvadīs Viļņā. Savukārt trešajā posmā Kauņā notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināls, pusfināls un finālmači. Līdz ar to vairākām komandām 16 dienu laikā būs jāaizvada pat 11 spēles.

Otrajā posmā savā starpā spēlēs Šauļu un Panevēžas apakšgrupu komandas, kā arī Alītas un Klaipēdas vienības.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 18.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu