Bagatskis: Sākums neizdevās, tomēr atradām savu spēles ritmu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Eiropas čempionāta (EČ) otrajā spēlē Latvijas valstsvienība zaudēja Serbijas komandai – 77:92 (7:23, 33:38, 58:70). Latviešiem tas bija otrais zaudējums, serbiem - otrā uzvara.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis: „Serbi nepārsteidza, spēlēja kā parasti – agresīvi. Varbūt par daudz respektējām slavenos uzvārdus. Pretinieks jāciena, bet vēl vairāk jāciena sevi. Pārāk brīvi ļāvām viņiem rīkoties.

Iesākām pārāk mierīgi. Gribējām sākt ar tā saucamo trepu aizsardzībā, bet tā pajuka. Taktiskās neizpratnes dēļ ļāvām viņiem iemest vieglus trīspunktniekus. Palīdzējām, kur nevajadzēja palīdzēt.

Pamatsastāvs? Pretiniekiem jācenšas radīt pārsteigumus. Dāvis (Bertāns) vakar spēlēja ar lielu pārliecību, iedeva komandai enerģiju, un bija doma pamēģināt viņu sākumā vieglā uzbrucēja pozīcijā. Īsti neizdevās. Tāds ir sports. Bet labi, ka, par spīti neveiksmēm, viņš nebaidās uzņemties atbildību.

Šodien tieši soliņš – Freimanis, Kuksiks, Bertāns – ienesa spēlē agresivitāti, dzīvību. Viņi radīja lūzumu, kas ļāva mums noķert pretiniekus.

Varbūt par agru nopriecājāmies, bet arī pēc tam ilgi turējāmies pretiniekiem uz pēdām. Otrajā puslaikā bija vairākas epizodes, kad rezultāts bija mīnus 6 un mums bija bumba. Diemžēl nepratām izmantot iespēju tikt pretiniekiem vēl tuvāk, un pretinieki mūs uzreiz sodīja. Pietrūkst aukstasinības, pieredzes.

Bija daudz situāciju, kad pēc pretinieku neprecīza otrā soda metiena serbi tika pie atlēkušās bumbas. Mums laikam zemapziņā bija doma, ka viņi iemetīs, tāpēc nebijām pietiekami uzmanīgi.

Serbi meta par daudz sodu. Pamatoti vai ne – grūti pateikt. Krstičs iespējas izmantoja ļoti veiksmīgi. Kopumā pretinieki uzvarēja pelnīti, jo bija pieredzējušāki, meistarīgāki, nedaudz ātrāki rīcībā un lēmumos.

Tieši otrā spēle pirms čempionāta man viesa vislielākās bažas. Biju pārliecināts, ka labi nospēlēsim pirmajā mačā, tiesa, negaidīju, ka tik labi. Otrajā gaidīju kritumu, bet tas nenotika. Priecē tas, ka pēc bezcerīgā sākuma atradām ritmu.

Tagad šī spēle jāaizmirst un jāpievēršas nākamajai. Itālijas komanda balstās uz trim līderiem, uz to, kā viņi spēlē viens pret vienu. Serbi mēģināja mainīties, bet Barnjani tik un tā savāca 20 punktus. Vienas receptes tur nav. Mūsu pusē būs agresivitāte un šajā gadījumā arī pārliecība, ka varam uzvarēt, jo vienreiz to jau izdarījām.”

Jau ziņojām, ka ceturtdien otro zaudējumu Eiropas čempionātā (EČ) Šauļos (Lietuvā) ceturtdien piedzīvoja Latvijas basketbola valstsvienība, kas B apakšgrupas otrās kārtas spēlē ar rezultātu 77:92 piekāpās spēcīgajai Serbijas izlasei.

Piektdien trešajā kārtā plkst.17:45 spēle ar Itālijas komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu