Ivkovičs slavē Bagatska darbu ar Latvijas izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis strādā Latvijas basketbola nākotnes vārdā, tā labā veicot lielisku darbu, uzskata esošās Eiropas vicečempiones Serbijas izlases pieredzējušais galvenais treneris Dušans Ivkovičs.

Kā ziņots, Lietuvā notiekošā Eiropas čempionāta B apakšgrupas otrās kārtas mačā Latvijas izlase ceturtdien ar 77:92 cienīgā spēlē piekāpās Serbijas valstsvienībai.

"Bagatskis basketbola labā dara lielisku darbu. Līdzīgi bija ar Serbijas izlasi pirms trijiem gadiem, kad strauji atjauninājām komandu. Kaut latviešiem ir vairāki zināmi basketbolisti, viņi uz Eiropas čempionātu devās tika ar vienu no viņiem - Jāni Blūmu.

Tas ir lieliski basketbola attīstībai," izteicās Ivkovičs.

"Šodien sākām labi spēlēt, bet otrajā ceturtdaļā aizsardzība nebija vajadzīgajā līmenī. Latvija guva 26 punktus, kas ir par daudz. Uzvaru bijām pelnījuši, bet kopumā spēle bija laba," piebilda serbu treneris.

"Cienu katru pretinieku, tāpēc gatavojamies katrai spēlei," vaicāts par turpmāko turnīra gaitu, atbildēja Ivkovičs, kurš atteicās piekrist tam, ka vājākā komanda B grupā ir Izraēla.

Ivans Pauničs uzteica Latvijas basketbolistu agresivitāti

"Spēlējām pret komandu, kas ir ļoti agresīva. Pirmo ceturtdaļu nospēlējām ļoti labi, īpaši uzbrukumā," izteicās Pauničs.

"Kopā spēlējam jau daudzus gadus, bet galvenais treneris uz izlasi aicina tos, kas var dot komandai maksimumu," vienības stabilo sniegumu skaidroja Pauničs.

Kā ziņots, B grupas pirmās kārtas spēlēs trešdien Latvijas izlase ar 78:89 zaudēja Francijai, Serbija ar 80:68 pieveica Itāliju, bet Vācijas izlase ar 91:64 uzvarēja Izraēlu.

Turpmākajos mačos Latvija piektdien spēkosies ar Itāliju, svētdien tiksies ar Izraēlas izlasi, bet nākamajā pirmdienā apakšgrupu turnīru noslēgs ar maču pret Vāciju.

Pirmajā posmā komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tā pa trim spēcīgākajām valstsvienībām kvalificēsies otrajam posmam, kurā 12 komandas tiks sadalītas divos sešiniekos un spēles aizvadīs Viļņā. Savukārt trešajā posmā Kauņā notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināls, pusfināls un finālmači. Līdz ar to vairākām komandām 16 dienu laikā būs jāaizvada pat 11 spēles.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 18.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu