Latvijas basketbolisti zaudē serbiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Otro zaudējumu Eiropas čempionātā (EČ) Šauļos (Lietuvā) ceturtdien piedzīvoja Latvijas basketbola valstsvienība, kas B apakšgrupas otrās kārtas spēlē ar rezultātu 77:92 piekāpās spēcīgajai Serbijas izlasei.

(Papildināts viss teksts.)

Spēles sākumā laukumā pilnībā dominēja Serbijas izlase, kas guva punktus no visām distancēm, bet galveno uzsvaru lika uz groza apakšu - garajiem spēlētājiem. Tikmēr mūsējos pievīla metienu precizitāte - grozam garām lidoja visi seši izmestie tālmetieni, un rezultāts pēc nospēlētām 10 minūtēm bija 23:7 serbu labā.

Diametrāli pretēji notikumi Šauļu arēnā risinājās otrās ceturtdaļas sākumā. Latvija pamazām deldēja rezultāta starpību, un pēc Rolanda Freimaņa bumbas trieciena grozā no augšas rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu - 29:29.

Puslaika atlikušajā laikā mūsējie nedaudz atslāba, par ko Serbijas valstsvienība latviešus sodīja. Mūsu pretinieks pacietīgāk nospēlēja otrās ceturtdaļas galotni, un, dodoties atpūtā, serbi bija priekšā ar 38:33.

Trešajā ceturtdaļā Latvija pazaudēja otrajā ceturksnī uzņemto spēles ritmu, ko sev par labu vērsa Serbijas komanda. Tā realizēja savus brīvos metienus, kamēr mūsējiem punkti krājās ar lielām pūlēm. Pirms izšķirīgajiem notikumiem Latvija atradās iedzinēju lomā ar 12 punktiem - 58:70.

Noslēdzošajās 10 minūtēs Latvijas basketbolisti argumentus, lai lauztu spēles gaitu, nespēja rast. Serbija mūsu komanda nelaida tuvāk par sešiem punktiem, izcīnot otro uzvaru turnīrā.

Latvija - Serbija 77:92 (7:23, 26:15, 25:32, 19:22)

Atlēkušās bumbas: 27 - 38

Kļūdas: 10 - 13

Latvijas komandā 19 punktus un 8 atlēkušās bumbas izcīnīja Rolands Freimanis, ar 16 punktiem izcēlās Rihards Kuksiks, bet kapteinis Jānis Blūms pievienoja 15 punktus. Tikmēr Serbijas izlasē rezultatīvākais spēlētājs bija Nenads Krstičs, kas guva 23 punktus, bet Duško Savanovičs guva 19 punktus un izcīnīja 5 atlēkušās bumbas.

Serbijas nacionālā izlase ir viena no nedaudzajām komandām, kuru mūsu valstsvienībai vēl nav izdevies pārspēt.

Vēl šodien B apakšgrupā Izraēla plkst. 17.45 tiksies ar Francijas valstsvienību, bet plkst. 21 Itālija spēlēs ar Vācijas izlasi.

Jau vēstījām, ka vakar serbi pirmajā B grupas mačā ar 80:68 pieveica Itālijas valstsvienību, bet Latvija samērā līdzīgā cīņā ar rezultātu 78:89 piekāpās spēcīgajai Francijas izlasei.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) konkrētu mērķi mūsu izlasei neizvirzīja, vien norādīja, ka komandas sniegums tiks vērtēts.

Nākamie pretinieki Izraēla

Turpinājumā Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvija spēlēs ar Itāliju (2. septembrī), Izraēlu (4. septembrī) un Vāciju (5. septembrī). Visas Latvijas spēles tiešraidē demonstrēs TV6 kanālā. Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Izspēles kārtība

Visas valstsvienības ir sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām izlasēm katrā. Trīs labākās katras grupas komandas kvalificēsies sacensību nākamajai stadijai, kur veidos divas apakšgrupas (E un F) pa sešām izlasēm katrā.

Spēcīgākās četras E un F grupu vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur jau tālāk ar izslēgšanas spēļu palīdzību noskaidros nākamo Eiropas čempionu. Gan Vecā kontinenta uzvarētāja, gan otra spēcīgākā izlase automātiski kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Meiers.

EČ ritēs no 31. augusta līdz 18. septembrim sešās Lietuvas pilsētās - Panevēžā, Šauļos, Alītā, Klaipēdā, Viļņā un Kauņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu