Latvija šodien pret līdz šim nepārspēto Serbiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Castoria / Metlas Marko Metlas / MN Press

Latvijas nacionālā basketbola valstsvienība šodien Eiropas čempionātā (EČ) Lietuvā (Šauļos) aizvadīs otro spēli B apakšgrupā, tiekoties ar Serbijas izlasi, kuru līdz šim nav izdevies pieveikt. Spēles sākums plkst. 15.15 tiešraidē kanālā TV6.

Serbija ir viena no B grupas favorītēm, līdzīgi kā vakardienas Latvijas pretiniece Francija. Balkānu valstsvienība allaž izcēlusies ar sev raksturīgu spēles stilu - pozicionāls, organizēts basketbols. Tāpat Serbijas basketbola skola vienmēr tikusi uzskatīta par vienu no labākajām pasaulē, kas spējusi izaudzināt ļoti daudz meistarīgu spēlētāju.

Latvijas šīsdienas pretinieks iepriekšējā Eiropas čempionātā Polijā tikai finālā piekāpās Spānijai, izcīnot sudraba godalgas, kārtējo reizi apliecinot, ka ir viens no favorītiem jebkurā turnīrā, kurā piedalās.

Vakar serbi pirmajā B grupas mačā ar 80:68 pieveica Itālijas valstsvienību, bet Latvija samērā līdzīgā cīņā ar rezultātu 78:89 piekāpās spēcīgajai Francijas izlasei.

Blūms būs zem lupas

Mačā pret Franciju izcilu spēli aizvadīja Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms, kurš guva 32 punktus un izpildīja 6 rezultatīvas piespēles partneriem, viņš arī deviņas reizes pret sevi izprovocēja pārkāpumus. Realizējot sešus tālmetienus, mūsu līderis atkārtoja valstsvienības rekordu precīzo trīspunktnieku ziņā vienā spēlē Eiropas čempionāta finālturnīrā.

29 gadus vecajam Saldus basketbola skolas audzēknim čempionāta turpinājumā tiks pievērsta īpaša uzmanība, jo pretinieks apzinās, ka mūsu komandas vispieredzējušākais dalībnieks ir atslēgas spēlētājs valstsvienībā.

Savukārt viens no serbu līderiem ir saspēles vadītājs/uzbrūkošais aizsargs Milošs Teodosičs, kas tiek uzskatīts par vienu labākajiem spēlētājiem savā ampluā Eiropā.

Līdz šim pret serbiem tukšā

Jāatzīmē, ka Latvijas izlasei vēl ne reizi nav izdevies pārspēt serbus. Kāpēc lai to neizdarītu šodien! Ja puiši cīnīsies kā pret Franciju, tad viss ir iespējams. Galvenais ir neskatīties uz uzvārdiem, cīnīties no visas sirds un būt pārliecinātiem par savām spējām.

Vēl šodien B apakšgrupā Izraēla plkst.17.45 tiksies ar Franciju, bet plkst. 21 Itālija spēlēs ar Vācijas izlasi.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) konkrētu mērķi mūsu izlasei neizvirzīja, vien norādīja, ka komandas sniegums tiks vērtēts.

Turpinājumā Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvija spēlēs ar Itāliju (2. septembrī), Izraēlu (4. septembrī) un Vāciju (5. septembrī). Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Izspēles kārtība

Visas valstsvienības ir sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām izlasēm katrā. Trīs labākās katras grupas komandas kvalificēsies sacensību nākamajai stadijai, kur veidos divas apakšgrupas (E un F) pa sešām izlasēm katrā.

Spēcīgākās četras E un F grupu vienības kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur jau tālāk ar izslēgšanas spēļu palīdzību noskaidros nākamo Eiropas čempionu. Gan Vecā kontinenta uzvarētāja, gan otra spēcīgākā izlase automātiski kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam: Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Meiers.

EČ ritēs no 31. augusta līdz 18. septembrim sešās Lietuvas pilsētās Panevēžā, Šauļos, Alītā, Klaipēdā, Viļņā un Kauņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu