Smaiļotāji Straume/Rumjancevs kvalificējas Londonas olimpiskajām spēlēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas smaiļotāju divnieks Krists Straume un Aleksejs Rumjancevs svētdien izcīnīja sesto vietu pasaules čempionāta 200 metru distancē, kas viņiem kā pēdējiem ļāva kvalificēties nākamā gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Pasaules čempionātā olimpiskajās klasēs tika izspēlētas ceļazīmes uz 2012.gada vasaras olimpiskajām spēlēm Londonā, pie kurām tika katras distances pirmo sešu vietu ieguvēji.

A finālā Straume/Rumjancevs finišēja pēc 32,522 sekundēm, par 0,582 sekundēm atpaliekot no francūžiem Arno Ibuī un Sebastjana Žuva, kas kļuva par čempioniem.

2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Straume startēja kopā ar pieredzējušo Kristapu Zaļupi, izcīnot astoto vietu 1000 metru distancē.

Tāpat A finālā 200 metru distancē bija iekļuvuši arī Latvijas kanoe airētāji Gatis Pranks un Antons Knesis, kuri izcīnīja septīto vietu, bet šī nav olimpiskā distance.

Smaiļošanas 5000 metru distancē svētdien 24.vietu 30 finišējušo dalībnieku konkurencē izcīnīja Staņislavs Timošenko, kurš distanci veica 22 minūtēs un 15,392 sekundēs. Latvijas sportists finišā uzvaru izcīnījušajam vācietim Maksam Hofam zaudēja divas minūtes un 24,192 sekundes.

Trešo vietu olimpiskās 200 metru distances B finālā svētdien izcīnīja Latvijas smaiļotājs Mārtiņš Upītis. Tas kopvērtējumā viņam deva 12.vietu.

Tikmēr sieviešu kanoe sacensību 200 metru B finālā septītajā vietā finišēja latviete Elīna Ēdole, kas viņai summā deva 16.pozīciju. Sieviešu kanoe sacensības pagaidām vēl nav olimpisko spēļu programmā, bet varētu tikt iekļautas 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Savukārt trešo vietu olimpiskās 200 metru distances C finālā izcīnīja Latvijas kanoe airētājs Romāns Astapovs, kurš summā palika 21.pozīcijā.

Kopumā Latviju pasaules čempionātā pārstāvēja 14 sportisti, bet A finālos iekļuva tikai Straume/Rumjancevs, kā arī Pranks/Knesis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu