Zandere: Esam uzķērušas spēles ritmu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas U-16 meiteņu čempionāta B līgas turnīra piektajā spēlē Latvijas kadetes izcīnīja trešo uzvaru - pār Slovēniju 63:62. Otrā posma pēdējā mačā trešdien latvietes spēlēs ar Igaunijas komandu.

Grupas četras labākās komandas turpinās cīņu par divām ceļazīmēm uz A līgu, un Latvijas komandai ir labas izredzes iekļūt šajā kvartetā.

Latvijas U-16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere: "Šī bija gan meistarības, gan raksturu pārbaude, un prieks, ka visa komanda to izturēja. Izskatās, ka esam uzķērušas spēles ritmu, parādās kvalitāte un pārliecība. Bija arī kļūdas, tomēr svarīgākajos brīžos meitenes nospēlēja tā, ka bija prieks skatīties.

Tā bija visas komandas uzvara, jo savu artavu deva arī tās spēlētājas, kuras nemaz netika laukumā - ar emocijām, savējo atbalstīšanu. Par vajadzīgo noskaņu jau pirms spēles gādāja mani palīgi, kuri bija sagatavojuši ne tikai pretinieču spēles analīzi, bet arī uzmundrinošu video - ar Līgas Šurkusas izšķirošo trīspunktnieku Eiropas U20 čempionāta bronzas mačā, ar Anetes Jēkabsones laimīgo metienu Pekinā pret Brazīliju, ar iedvesmojošu mūziku. Tas viss parāva vaļā emocijas, un gribēšana vairs neskrēja pa priekšu varēšanai,'' Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēta Zandere.

''Pati spēles galotne bija ļoti saspringta, pēdējās divarpus minūtēs komandas neguva ne punktu. Mēs, treneri, no malas mēģinājām kaut ko koriģēt, taču lielajā troksnī nekas nebija dzirdams. Uzbrukums nesanāca, bet aizsardzībā noturējāmies,'' viņa sacīja.

Latvijas komandā spēlēja un punktus guva: Kitija Laksa 20, Kate Krēsliņa 16, Rūta Vētra 12, Sigita Džarcāne 8, Ieva Spīgule 4, Kate Višņeviča 3, Paula Strautmane, Arta Frīdenberga, Paula Lūķe, Alise Feodorova, Marta Miščenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu