Jansone: 12.vietu izcīnījām, nevis tajā palikām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / MN Press

Eiropas U-20 sieviešu čempionātā Latvijas komanda astoņās spēlēs izcīnīja tikai divas uzvaras un ierindojās 12. vietā. Galvenā trenere Daiga Jansone atzīst, ka atkāpšanās no 2009. un 2010. gadā ieņemtajām bronzas pozīcijām diemžēl bijusi likumsakarīga, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

"Zinot, kā mums gāja sagatavošanās posmā un kādas bija problēmas ar sastāvu, jau braucot uz Serbiju neloloju ilūzijas. Komandas pirmais mērķis bija iekļūt pirmajā divpadsmitniekā, ko veiksmīgi sasniedzām. Ar zināmu veiksmes palīdzību varējām iekļūt pirmajā astotniekā. Izredzes saglabājām līdz pēdējai spēlei, taču izšķirīgajā brīdī Fortūna novērsās,'' sacīja Daiga Jansone.

Trenera atzinīgi vērtēja garo basketbolistu ieguldījumu. ''Mūsu centri Kristīne Vītola un Līga Šurkusa visā čempionātā iemeta vairāk trīspunktnieku nekā cerētās snaiperes Anete Kiršteine un Anna Sonka. Kāpēc? Izskaidrojumu nevaru atrast. Meitenes it kā jutās labi, bija pārliecinātas par sevi, taču - spēlēs nevarēja trāpīt brīvos metienus. Pretinieces uzreiz reaģēja, savelkot visus spēkus aizsardzībā zem groza.''

''Salīdzinot ar ātrajām spānietēm, francūzietēm, itālietēm, mūsu ārējās līnijas spēlētājas zaudē individuālajā tehnikā un ātrumā. Tas nozīmē, ka nevarējām saasināt spēli uzbrukumā un netikām līdzi aizsardzībā, kur bieži glāba tikai zona,'' skaidro Jansone.

''Diemžēl, saskaroties ar spēlētāju savainojumiem un sportiskās formas problēmām, mums nebija manevra iespēju, jo izlases kandidātu saraksts bija ļoti īss. Teorētiski pastāvēja iespēja iesaistīt gados jaunākās basketbolistes, taču ņēmām vērā, ka U-18 izlasei vēl priekšā savs čempionāts.

Diemžēl nevaru būt liela optimiste, runājot par atsevišķu spēlētāju iespējām tuvākajā laikā pastiprināt pieaugušo valstsvienību.

Esam pateicīgi Sabīnei Niedolai, kura pēc Eiropas čempionāta bez atelpas nāca mums palīgā un darīja, ko varēja. Tomēr bija jūtams, ka viņa patlaban nonākusi tādās kā karjeras krustcelēs - lai darbotos vieglās uzbrucējas postenī, pietrūkst tehniskā arsenāla, bet darbība zem groziem vairs nav tik efektīva un enerģiska, cik iepriekšējos gados, izteicās Jansone.

Vietu kārtība Eiropas U-20 sieviešu čempionātā: 1. Spānija, 2. Krievija, 3. Polija, 4. Serbija, 5. Francija, 6. Ukraina, 7. Itālija, 8. Lielbritānija, 9. Turcija, 10. Nīderlande, 11. Lietuva, 12. Latvija, 13. Slovākija, 14. Baltkrievija, 15. Vācija, 16. Rumānija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu