Lipmans: Latvijas izlasi vadīs ASV speciālists

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans intervijā izdevumam ''Telegraf'' atklājis, ka jaunais valstsvienības galvenais treneris nāks no ASV.

Lipmans nesen atgriezies no ASV, kur Ņujorkā viņš tikās arī ar iespējamo valstsvienības galveno treneri.

Vienošanās praktiski jau panākta

''Brauciens bija veiksmīgs. To pašu varu teikt par sarunām ar vienu no Latvijas izlases galvenā trenera kandidātiem, kas bija gana konstruktīvas. Par 90 procentiem ar viņu vienojāmies. Atlicis nokārtot mūsu sadarbības tehniskās detaļas,'' atklāja Lipmans.

Līdz ar to kandidātu loks tika ievērojami sašaurināts. Taču pagaidām nevaru nosaukt viņa vārdu. Izdarīšu to tuvākajā laikā, taču ne tagad. Tas ir pieredzējis treneris, kurš vairākus gadus strādājis ar ASV jauniešu izlasēm. Turklāt augstākajā līmenī. Par viņa kompetenci es nemaz nešaubos.''

Treneris Rīgā ieradīsies augustā

''Domāju, ka augustā viņš būs Rīgā. Tad arī notiks oficiāla līguma parakstīšana, domājams uz diviem gadiem. Mēs viņu uzaicinājām uz starptautisko turnīru Sergeja Žoltoka piemiņai,'' savus plānus atklāja LHF vadītājs.

Tāpat Lipmans atzina, ka jaunais treneris varētu vadīt arī Latvijas jauniešu izlasi. ''Tā ir mūsu pozīcija - lai cilvēks strādātu ar divām valstsvienībām.''

Savukārt galvenā trenera palīgi varētu būt vietējie speciālisti, taču arī to vārdi pagaidām tiek turēti noslēpumā.

Vizītes laikā Lipmans viesojās arī Čikāgā, kur apmeklēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Čikāgas ''Blackhawks''.

Latvijas pārstāvis arī neizslēdza iespēju, ka tuvākajā nākotnē Latvijas izlase varētu aizvadīt draudzības spēli ar ''Blackhawks''.

Atgādinām, ka pēc pasaules čempionāta LHF valde no amata atbrīvoja visu valstsvienības personālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu