Latvijas U-20 basketbolistes neiekļūst EČ ceturtdaļfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / MN Press

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta otrā posma F grupas pēdējās, trešās kārtas spēlē trešdien ar rezultātu 61:70 (16:18, 12:21, 15:17, 18:14) zaudēja Itālijas valstsvienībai, neiekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā.

Lai Latvijas izlase kvalificētos turnīra ceturtdaļfinālam, tai Itālija bija jāuzvar ar vismaz sešu punktu pārsvaru.

Pēc pirmās ceturtdaļas Latvijas izlasei bija tikai divu punktu deficīts (16:18), tomēr otrās desmit minūtes latvietes aizvadīja nesekmīgi un ļāva Itālijas valstsvienībai iekrāt 11 punktu pārsvaru - 28:39.

Trešajā ceturtdaļā Latvija nespēja lauzt cīņas gaitu un Itālijas pārsvaru būtiski nesamazināja.

Savukārt ceturto ceturtdaļu latvietes sāka ļoti apņēmīgi un pakāpeniski deldēja pretinieču pārsvaru. Pēc nospēlētām trijām minūtēm Latvija zaudēja ar 53:58, bet četras ar pusi minūtes līdz cīņas beigām Itālijai bija vairs tikai trīs punktu pārsvars - 62:59.

Tomēr itālietes uz šādu pretinieču ofensīvu atbildēja ar sešiem punktiem pēc kārtas, ko Latvijas komandai cīņas atlikušajā laikā vairs nebija pa spēkam atspēlēt.

Latvija - Itālija 61:70 (16:18, 12:21, 15:17, 18:14)

Atlēkušās bumbas: 41 - 37

Kļūdas: 24 - 19

Zaudētājām rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Anete Kiršteine, Sabīne Niedola pievienoja 14 punktus un sešas atlēkušās bumbas, bet Kristīnes Vītolas kontā 13 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Itālijas sastāvā ar 29 punktiem izcēlās Alesandra Tava.

Līdzšinējās sešās turnīra spēlēs Latvija ir izcīnījusi divas uzvaras, kad ar 49:43 pārspēja Slovākiju un ar 67:58 pieveica Nīderlandi.

Turnīra turpinājumā latvietes cīnīsies par 9.-12.vietu, nākamo maču aizvadot piektdien.

Turnīra otrajā fāzē spēlē katras grupas trīs spēcīgākās komandas, kur tās sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

Latvijas U-20 izlases sastāvs: Arta Kublačova, Asnāte Fomina, Kristīne Brance, Sabīne Niedola, Anna Sonka, Anete Kiršteine, Dita Rozenberga, Madara Gulbe, Ilze Gotfrīda, Guna Lagzdiņa, Kristīne Vītola un Līga Šurkusa.

Čempionāts Serbijā risināsies līdz 17. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu