Latvijas U-20 izlase uzvar, saglabājot izredzes iekļūt 1/4 finālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / MN Press

Svarīgu uzvaru Eiropas sieviešu basketbola čempionāta U-20 vecuma grupā otrā posma mačā otrdien izcīnīja Latvijas izlase, kas ar 67:58 (18:10, 17:10, 15:28, 17:10) uzvarēja Nīderlandes valstsvienību, tādējādi saglabājot izredzes uz iekļūšanu sacensību ceturtdaļfinālā.

Pirmo divu ceturtdaļu laikā Latvijas komanda bija iekrājusi 15 punktu pārsvaru, ļaujot pretiniecēm gūt tikai 20 punktus.

Arī spēles trešo ceturtdaļu latvietes sāka pārliecinoši, taču tad sekoja straujš kritums, kā rezultātā pretinieces savu deficītu bija samazinājušas līdz minimumam.

Spēles izskaņu tomēr veiksmīgāk aizvadīja Latvijas basketbolistes, tiekot pie pirmās uzvaras otrā posma F apakšgrupas kopvērtējumā.

Latvija - Nīderlande 67:58 (18:10, 17:10, 15:28,17:10)

Uzvarētājām ar 20 gūtajiem punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Sabīne Niedola, Kristīne Vītola pievienoja 18 punktus un 18 bumbas zem groziem, bet Anete Kiršteine palīdzēja ar 15 punktiem.

Tikmēr Nīderlandes sastāvā rezultatīvākā ar 15 punktiem bija Kortnija Trefersa.

Līdzšinējās četrās turnīra spēlēs Latvija bija izcīnījusi vienu uzvaru, kad ar 49:43 pārspēja Slovākiju, iekļūstot turnīra otrajā posmā.

F grupas pēdējā spēlē latvietes trešdien pulksten 19.15 mērosies spēkiem ar Itāliju. Lai pretendētu uz iekļūšanu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei jāuzvar.

Turnīra otrajā fāzē spēlē katras grupas trīs spēcīgākās komandas, kur tās sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

Latvijas U-20 izlases sastāvs: Arta Kublačova, Asnāte Fomina, Kristīne Brance, Sabīne Niedola, Anna Sonka, Anete Kiršteine, Dita Rozenberga, Madara Gulbe, Ilze Gotfrīda, Guna Lagzdiņa, Kristīne Vītola un Līga Šurkusa.

Čempionāts risināsies līdz 17. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu