Jansone: Komanda nav salūzusi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-20 sieviešu izlases galvenā trenere Daiga Jansone pēc zaudējuma Eiropas čempionāta otrā posma pirmajā spēlē Francijas izlasei (62:75) ir gandarīta par spēles kvalitāti trijās pirmajās ceturtdaļās, taču atzīst, ka pēdējām desmit minūtēm pietrūcis spēka, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

Pārsteidza pretinieces

"Spēles pirmajā puslaikā izdevās pārsteigt pretinieces. Aizsardzībā sedzām zonu, uzbrukām savādāk nekā pirmajos mačos,'' teica Jansone.

''Spēlējām ar ļoti garu sastāvu - vienlaikus laukumā bija [Dita] Rozenberga, [Sabīne] Niedola, [Kristīne] Vītola un [Līga] Šurkusa. Tas nostrādāja un pirmo puslaiku uzvarējām ar 45:40, bet pēc trešās ceturtdaļas vēl bija 57:58. Diemžēl pēdējām desmit minūtēm spēka pietrūka.''

Savām spēlētājām nepārmet

''Mums, treneriem, nav neviena pārmetuma Ditai. Viņa spēlēja ļoti aktīvi, cīnījās, bieži tika pie iespējām mest sodus, bet pati par to bija nelaimīga, jo nevarēja trāpīt,'' savu padoto uzmundrināja Jansone.

''Pieredzes trūkums, uztraukums, bet pamatā problēmas ar metienu tehniku, kas savulaik radušās savainojuma dēļ. Tā palikām bez vairākiem svarīgiem punktiem, un francūzietes to uzreiz izmantoja, lai panāktu izšķirošo pārsvaru.''

Komanda nav salūzusi

''Par spīti zaudējumam komanda tomēr nav "salūzusi". Esam saglabājuši cīņas garu, un neatkāpjos no saviem vārdiem: otrajā posmā kādu pretinieku pārsteigsim,'' pārliecināta bija trenere.

''Mēģināsim to izdarīt otrdien ar nīderlandietēm. Pārbaudes spēlē Rīgā viņas apspēlēja mūsu aizsardzību cilvēks-cilvēku, bet neko nevarēja izdarīt pret zonu, ko apzināti izmantojām maz. Tagad noderēs - paskatīsimies, vai viņas būs sagatavojušās labāk.''

''Ceram uz mūsu līderēm un, protams, uz to, ka talkā nāks arī meitenes, kurām līdz šim nav veicies pārāk labi, - Anete Kiršteina, Anna Sonka, Ilze Gotfrīda. Viņu veiksmes brīdim jāpienāk," optimismu saglabāja Jansone.

Lai pretendētu uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei jāuzvar atlikušajās divās grupas spēlēs.

Nākamajās spēlēs Latvijas izlase otrdien pulksten 17 spēkosies ar Nīderlandi, bet trešdien tiksies ar Itāliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu