Niedolas iespaidīgais sniegums neglābj Latvijas U-20 izlasi no zaudējuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaudējumu Eiropas sieviešu basketbola čempionāta U-20 vecuma grupā otrā posma F apakšgrupas pirmās kārtas spēlē pirmdien piedzīvoja Latvijas izlase, kas ar 62:75 (25:20, 19:21, 13:17, 5:17) piekāpās Francijas valstsvienībai.

Latvijas izlases rindās šajā mačā lielisku sniegumu demonstrēja Sabīne Niedola, kas tika pie 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, abos statistikas rādītājos sasniedzot labāko rezultātu mačā. Tomēr 18 punktus un astoņas bumbas Niedola izcīnīja jau pirmajā spēles puslaikā.

Vēl Latvijas izlases labā 11 punktus un septiņas atlēkušās bumbas iekrāja Dita Rozenberga, kamēr Francijas vienības rindās rezultatīvākā ar 15 punktiem bija Izabella Strunka.

Pēc nospēlētām desmit minūtēm Latvijas basketbolistes baudīja piecu punktu pārsvaru (25:20), no vadības grožiem nešķiroties arī pēc pirmā puslaika, kas noslēdzās ar rezultātu 44:41.

Trešajā ceturtdaļā francūzietes prata atspēlēties un iegūt niecīgu pārsvaru, krietni savas pozīcijas nostiprinot pēdējo desmit minūšu laikā, kad veica izrāvienu 13:0 un kopumā pretinieces uzvarēja ar rezultātu 17:5.

Francijas basketbolistes tādējādi tika pie savas trešās uzvaras F grupas kopvērtējumā, kamēr latvietes ar trīs neveiksmēm ieņem grupas pēdējo, sesto vietu.

Lai pretendētu uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei jāuzvar atlikušajās divās grupas spēlēs.

Nākamajās spēlēs Latvijas izlase otrdien spēkosies ar Nīderlandi, bet trešdien tiksies ar Itāliju.

Pirmajā posmā Latvijas izlase izcīnīja vienu uzvaru trijās spēlēs, tāpēc otro posmu sāka ar diviem zaudējumiem.

Pirmajā kārtā Latvijas izlase ar 46:67 smagi piekāpās Spānijai, otrajā kārtā ar 64:71 zaudēja Lielbritānijas vienaudzēm, bet trešajā mačā ar 49:43 pieveica Slovākiju.

Čempionāts ilgs līdz 17.jūlijam.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam Serbijā: Arta Kublačova, Asnāte Fomina, Kristīne Brance, Sabīne Niedola, Anna Sonka, Anete Kiršteine, Dita Rozenberga, Madara Gulbe, Ilze Gotfrīda, Guna Lagzdiņa, Kristīne Vītola un Līga Šurkusa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu