Sančess uzvar negadījumiem bagātajā "Tour de France" 9.posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" dramatiskā devītajā posmā svētdien uzvaru izcīnīja spānis Luiss Leons Sančess ("Rabobank").

Savukārt otrajā vietā piecas sekundes vēlāk finišēja francūzis Tomā Voklērs ("Europcar"), pārņemot kopvērtējuma līderpozīciju.

Trešais finišēja vēl viens Francijas riteņbraucējs Sandijs Kasārs (FDJ), bet peletons no šī trijnieka atpalika par gandrīz četrām minūtēm.

Tomēr sacīkstes visvairāk paliks atmiņā ar daudzajiem kritieniem. Sacīkšu sākumā jau ceturto kritienu šī gada sacīkstēs piedzīvoja trīskārtējais čempions spānis Alverto Kontadors ("Saxo Bank Sungard"), tomēr viņš sacīkstes spēja turpināt.

Smagākais kritiens tika piedzīvots simtajā no 208 distances kilometriem, kad notika liela sadursme pēc kuras dažādu lūzumu dēļ bija spiesti sacīkstes pārtraukt septiņi sportisti. Starp viņiem bija arī slavenais kazahs Aleksandrs Vinokurovs ("Astana"), kuram šis negadījums, iespējams, pieliks punktu karjerai. Vinokurovs jau pirms sacīkstēm bija paziņojis, ka "Tour de France" startē pēdējo reizi karjerā, bet tagad viņš salauza augšstilba kaulu.

Savukārt nejēdzīgs kritiens notika posma beigu daļā, kad televīzijas automašīna, braucot lielā ātrumā, notrieca divus no atrāvienā esošajiem sportistiem - Huanu Antonio Fleču ("Sky") un Joniju Hogerlandu ("Vacansoleil-DC").

Ja Fleča, kurš tikai nokrita no riteņa, uzreiz spēja turpināt palīdzību, tad Hogerlandam mediķi palīdzēja vairākas minūtes.

Kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem tagad Voklērs par minūti un 49 sekundēm apsteidz Luisu Leonu Sančesu ("Rabobank"), bet trešais ir austrālietis Keidels Evanss (BMC), kurš Voklēram zaudē divas minūtes un 26 sekundes.

Pirmdien sportistiem plānota pirmā no divām dienām, bet otrdien viņi veiks 161 kilometru garu devīto posmu.

Kā ziņots, velobraucienā šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs. Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003.gada, kad 116.vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu