Latvijas U-20 basketbolistes iekļūst EČ otrajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase Serbijā notiekošā Eiropas čempionāta D apakšgrupas trešās kārtas mačā sestdien ar rezultātu 49:43 (15:1, 8:12, 12:15, 14:15) pieveica Slovākijas valstsvienību, iekļūstot turnīra otrajā posmā.

Lai Latvijas izlase kvalificētos turnīra otrajam posmam, tai mačā ar Slovākiju bija nepieciešama uzvara vismaz ar četru punktu pārsvaru.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar deviņiem gūtajiem punktiem bija Sabīne Niedola, kura izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas, bet Anete Kiršteine izcēlās ar astoņiem punktiem un septiņām bumbām zem groziem.

Pirmajā ceturtdaļā Latvijas basketbolistes spēlēja ļoti pārliecinoši un ļāva pretiniecēm gūt tikai vienu, kamēr pašas sameta 15 punktus. Mača otrajās desmit minūtēs nedaudz sekmīgāk spēlēja Slovākija, kas centās atspēlēties, tomēr pēc pirmā puslaika latvietes saglabāja vadību ar 23:13.

Arī trešajā ceturtdaļā Slovākija turpināja deldēt Latvijas komandas pārsvaru, tomēr tuvāk par pieciem punktiem nespēja tikt, bet pirms pēdējām desmit minūtēm latvietes atradās vadībā ar 35:28.

Ceturtās ceturtdaļas izskaņā Slovākija spēja pietuvoties līdz 38:41, tomēr saspringtā mača galotnē Latvijas basketbolistes spēja nodrošināt nepieciešamo četru punktu pārsvaru, lai kvalificētos čempionāta otrajam posmam.

Otrajā D grupas trešās kārtas cīņā Spānijas izlase ar 81:31 (14:7, 26:7, 27:11, 14:6) pārliecinoši pieveica Lielbritāniju, izcīnot savu trešo uzvaru turnīrā.

D grupas noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar trijām uzvarām trīs spēlēs izcīnīja Spānija, bet Lielbritānija, Latvija un Slovākija ar vienu panākumu ieņēma attiecīgi otro, trešo un ceturto pozīciju.

Līdz ar to Spānija, Lielbritānija un Latvija kvalificējās otrajam posmam un turpinās cīņu par medaļām, kamēr Slovākija sacentīsies par 13. līdz 16.vietu.

Turnīra otro posmu latvietes uzsāks ar diviem zaudējumiem.

Trīs labākās D grupas komandas otrajā posmā sacentīsies ar trim spēcīgākajām C grupas izlasēm. Šajā grupā spēlē Nīderlande, Francija, Itālija un Baltkrievija.

No otrā posma ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras spēcīgākās komandas.

Čempionāts ilgs līdz 17.jūlijam.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam Serbijā: Arta Kublačova, Asnāte Fomina, Kristīne Brance, Sabīne Niedola, Anna Sonka, Anete Kiršteine, Dita Rozenberga, Madara Gulbe, Ilze Gotfrīda, Guna Lagzdiņa, Kristīne Vītola un Līga Šurkusa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu