Jansone: Niedola vēl īsti nejūt komandu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-20 sieviešu izlases galvenā trenere Daiga Jansone pēc zaudējuma Eiropas U-20 čempionāta pirmajā spēlē Spānijas vienaudzēm (46:67) atzina, ka komanda spēli sākusi pārāk bikli, un cer, ka nākamajā mačā aina būs daudz labāka, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS)

Latvija sāka pārāk bikli

''Man būtu vieglāk slikto spēles sākumu izskaidrot ar Spānijas komandas agresīvo aizsardzību, taču patiesībā tā nebija. Spānietes nemaz tik briesmīgi cieši mūs nesedza. Pašas sākām pārāk bikli, neiemetām no labām pozīcijām, izlaidām no rokām spēles pavedienu. Pirms spēles noskaņojums it kā bija kaujiniecisks, bet laukumā tas īsti neizpaudās. Spēlēt sākām, kad rezultāts jau bija 2:17,'' teica Jansone.

''Spēles gaitā atguvāmies un samazinājām rezultāta starpību. Palīdzēja zonas aizsardzība, taču, tiklīdz pārgājām uz cilvēks – cilvēku, pretiniecēm atkal bija pārsvars. Slikti, ka zaudējām, bet labi, ka kāds taktiskais ierocis un sastāva variants palika rezervē nākamajām spēlēm.''

Bija arī neveiksminieces

''Izmantoju visas 12 spēlētājas. Vislabāk nospēlēja Līga Šurkusa, spēlē aktīvi un labi iekļāvās Madara Gulbe. Bija arī neveiksminieces.''

''Sabīne Niedola vēl īsti nejūt komandu, un komanda nejūt viņu. Nav brīnums, jo Sabīne mums pievienojās tikai lidostā. Jāatrod kopīga valoda ar partnerēm, arī jātiek galā ar psiholoģisko spiedienu. Lai paātrinātu adaptācijas procesu, tīšām ļāvām viņai spēlēt daudz, ar dažādām partnerēm, turklāt gan trešajā, gan ceturtajā pozīcijā. Esmu pārliecināta, ka ar katru dienu viņa varēs palīdzēt aizvien vairāk,'' par Latvijas pieaugušo izlases spēlētāju pārliecināta bija trenere.

Nākamajā mačā jāizmanto savi trumpji

Nākamo spēli Latvija aizvadīs piektdien ar Lielbritāniju, savukārt sestdien paredzēts mačs ar Slovākiju.

''Mums pret Lielbritānijas komandu būs liels pārsvars augumos un arī pieredzē. Jāizmanto savi trumpji, lai atrisinātu pirmo uzdevumu – nodrošinātu tiesības turpinājumā cīnīties par medaļām, nevis izdzīvošanu. Nianses neatklāšu, bet būs pavisam cita spēle,'' optimismu pauda Jansone.

Turnīra otrajā fāzē iekļūs katras grupas trīs spēcīgākās komandas, kur tās tiks sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

Čempionāts risināsies līdz 17. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu