Baltijas jūrā nogrimis regates «The Tall Ships Races 2013» burinieks

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdienas rītā ceļā no OrhŪsas uz Helsinkiem Baltijas jūrā netālu no Gotlandes dienvidu krastiem spēcīgā vējā nogrimis viens no regates «The Tall Ships Races 2013» dalībniekiem – 24 metrus garais B klases burinieks «Wyvern» no Norvēģijas, kurš bija plānojis piedalīties arī regates Rīgas posmā, pavēstīja regates Rīgas posma preses sekretāre Ieva Lasmane.

Viņa norādīja, ka 1897.gadā būvētajam kuģim parādījās sūce, ar kuru apkalpe nebija spējīga tikt galā.

Regates organizatori «Sail Training International» informējuši, ka kuģa «Wyvern» apkalpe nav cietusi un visi 10 cilvēki ar helikopteru ir nogādāti krastā. «Wyvern» glābšanā iesaistījušies arī netālu esošā Nīderlandes burinieka «Wylde Swan» trīs apkalpes locekļi. Kad kuģis nogrima, divi no «Wylde Swan» komandas locekļiem tika uzņemti uz Zviedrijas glābšanas kuģa, taču trešais komandas loceklis ir pazudis.

Pašlaik sacensībās turpina piedalīties arī jahta no Latvijas «Spaniel», kuras kapteine Signe Andersone atzinusi, ka, ka jūrā ir burāšanai ļoti sarežģīti apstākļi, viļņu augstums brīžiem sasniedz trīs metrus. «Spaniel» pašlaik atrodas flotes priekšgalā, kaut arī rezultātu ziņā ierindojas 40.vietā no apmēram 90 startējušajiem dalībniekiem.

«Wyvern» bija 24 metrus garš B klases burinieks, kas būvēts 1897.gadā un Stavangeras jūrniecības muzeja īpašums. Šis bija arī viens no skaistākajiem B klases buriniekiem, kas regulāri piedalījās «The Tall Ships Races» regatē, uzsvēra Lasmane.

Regates Rīgas posms plānots no 25. līdz 28.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu