Klāt NHL fināls! Piedalās arī Daugaviņš (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izšķirošie notikumi pasaules spēcīgākajā hokeja līgā ir klāt! Naktī uz ceturtdienu sāksies cīņa par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausu. Latvijas uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Bostonas «Bruins» viesos spēkiem mērosies ar Čikāgas «Blackhawks» vienību. Daugaviņam ir iespēja doties laukumā jau finālsērijas pirmajā mačā. Spēle sāksies pl. 3 pēc Latvijas laika.

2010. gadā NHL finālā spēlēja Bārtulis

Ar pastiprinātu interesi notikumiem aiz okeāna seko līdzi arī daudzi Latvijas hokeja cienītāji, jo par Stenlija kausu atkal cīnīsies kāds mūsu valsts pārstāvis. Pēdējo reizi kāds no latviešiem NHL finālā spēlēja 2010. gadā, kad Oskara Bārtuļa toreizējā komanda Filadelfijas «Flyers» spēlēja tieši ar nākamo čempionvienību «Blackhawks». Latvijas aizsargs laukumā devās četrās no sešām spēlēm.

Jau pirmajā mačā 2012./2013. gada sezonas finālā uz ledus varētu doties arī 25 gadus vecais Daugaviņš. Viņam šāda iespēja pavērās pēc komandas biedra gūtās traumas. Gregorijs Kempbels lauza kāju, un viņa vietā jau nākamajā mačā iesaistījās latvietis, kurš rādīja solīdu sniegumu.

Daugaviņš pārcēlis kāzu datumu

Šis NHL fināls Daugaviņam paliks atmiņā ar ļoti nozīmīgu faktu, proti, sportistam nācās atlikt pagājušajā rudenī nolikto kāzu datumu. «Kaspars un Santa bija ieplānojuši precēties 21. jūnijā - tas jau tika nolemts pērnajā rudenī, kad vēl nebija zināms, kā izvērsīsies jaunā sezona,» aģentūrai LETA atklāja hokejista tēvs Armands Daugaviņš. «Pašlaik kāzas atceltas uz nenoteiktu laiku.»

Izredzes vērtē līdzīgas

Izredzes izcīnīt Stenlija kausu nedaudz lielākas tiek vērtētas «Blackhawks» vienībai, bet, kā zināms, sērija sākas 0-0. Tiesa, neliela priekšroka ir Čikāgas klubam, jo ir vienas mājas spēles priekšrocība.

«Bruins» komanda NHL jau spēlē 89 gadus, bet «Blackhawks» klubs pastāv jau 87. sezonu, taču abas vienības līdz šim Stenlija kausa finālā nekad nav tikušās. NHL lokauta dēļ pēdējo reizi «Bruins» ar «Blackhawks» regulārajā čempionātā spēkojās pirms nepilniem diviem gadiem.

Šī ir tikai otrā reize, kad NHL finālsērijā tiekas divas «Original Six» komandas. Pēdējo reizi «Original Six» duelis tika aizvadīts 1979. gada finālsērijā, tiekoties Ņujorkas «Rangers» un Monreālas «Canadiens» vienībām.

Abās komandās spēlē Stenlija kausa ieguvēji

Jāatzīmē, ka pēdējo sešu sezonu laikā NHL Stenlija kausa finālsērijā spēlēs Čikāgas «Blackhawks» slovāku uzbrucējs Marians Hosa. Viņš prestižo trofeju izcīnījis vienreiz. Savukārt pieredzējušais čehs Jaromirs Jāgrs (41) pēdējo reizi Stenlija kausa finālā spēlēja pirms 21 gada.

«Bruins» Austrumu konferences finālā ar 4-0 sērijā pārliecinoši uzveica spēcīgo Pitsburgas «Penguins» vienību. Savukārt «Blackhawks» ar 4-1 Rietumu konferences finālsērijā apspēlēja pagājušās sezonas čempioni Losandželosas «Kings».

Daugaviņš ir ceturtais latviešu hokejists, kurš var doties laukumā NHL Stenlija kausa izcīņas finālā.

Tikai aizsargs Sandis Ozoliņš ir vienīgais latvietis, kuram izdevies izcīnīt šo slaveno trofeju. Tas Ozoliņam 1996.gadā izdevās ar Kolorādo «Avalanche» komandu. Uz Latviju Stenlija kausu Ozoliņš tā arī neatveda.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu