Somijas uzvara sarežģī grupu nosaukšanu 2012. gada hokeja PČ

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Somijas uzvara pār Zviedriju 2012. gada pasaules čempionāta (PČ) finālā ir sarežģījusi komandu sadalīšanu grupās, jo šīs abas komandas tagad ieņem otro un trešo vietu Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rangā, tām būtu jāspēlē vienā astotniekā, taču tas nebūs iespējams, jo Somijas komandai jāspēlē Helsinku astotniekā, bet Zviedrijai Stokholmas astotniekā.

Latvijas izlasei ar 12. vietu rangā jāspēlē A grupā, un tās pretiniecēm nākamā gada PČ jābūt Krievijai (1. vieta rangā), Kanādai (4.), Čehijai (5.), Vācijai (8.), Norvēģijai (9.), Dānijai (13.) un Itālijai vai Kazahstānai.

Pēc ranga iznāk, ka B grupā būtu jāspēlē Somijai, Zviedrijai (ar vienādu punktu skaitu dala 2. un 3. vietu), ASV (6.), Šveicei (7.), Slovākijai (10.), Baltkrievijai (11.), Francijai (14.) un Kazahstānai vai Itālijai.

Tomēr sākotnēji plānotais dalījums noteikti tiks mainīts, lai Somija un Zviedrija nebūtu vienā grupā.

2012. gada PČ risināsies no 4. līdz 20. maijam. IIHF solīja nosaukt sadalījumu grupās, kur priekšsacīkstēs notiks apļa turnīri, pēc 2011. gada PČ finālspēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu