Jalonens: Nekad nevar paredzēt, ko darīs Granlunds

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nekad nav iespējams paredzēt, ko darīs Somijas hokeja izlases uzbrucējs Mikaels Granlunds, pēc iekļūšanas pasaules čempionāta finālā piektdien izteicās Somijas valstsvienības galvenais treneris Juka Jalonens.

Kā ziņots, pusfināla mačā Somijas izlase ar rezultātu 3:0 pieveica Krieviju, bet Granlunds ar fantastisku darbību atklāja cīņas rezultātu.

Šajā mačā Granlunds 26.minūtē pacēla ripu uz nūjas un "ielika" to vārtos virs Krievijas izlases vārtsarga Konstantīna Baruļina pleca.

Granlunds ir neticams spēlētājs

"Protams, ka esam laimīgi - izdevās izcīnīt uzvaru pret vienu no pasaules labākajām komandām. Spēlējām tik tiešam labi, īpaši pirmajā un otrajā trešdaļā," izteicās Jalonens. "Šajā spēlē ļoti labi darbojāmies gan vairākumā, gan mazākumā, kas arī bija viens no uzvaras iemesliem. Bijām pelnījuši uzvaru."

"Granlunds ir neticams spēlētājs - nekad nevar paredzēt, ko viņš darīs," par 19 gadus veco uzbrucēju teica Jalonens.

Finālā somi izjutīs spiedienu

Finālā Somijas izlase tiksies ar savu kaimiņvalsti Zviedriju, kas otrajā pusfināla spēlē ar 5:2 pieveica iepriekšējā čempionāta spēcīgāko komandu Čehiju.

"Jā, neesam uzvarējuši pasaules čempionātos jau 16 gadu un psiholoģiskais spiediens būs. Taču tas būs ar pozitīvu nokrāsu," par gaidāmo finālu stāstīja Jalonens.

Zviedrijas izlase pasaules čempionāta pusfinālā spēlēja jau 11.gadu pēc kārtas, bet finālā tā pēdējo reizi bija iekļuvusi 2006.gadā Rīgā notikušajā čempionātā, kurā triumfēja.

Savukārt Somija finālā iekļuvusi pirmo reizi kopš 2007.gada, bet pasaules čempionātā tā uzvarējusi tikai vienu reizi - 1995.gadā, kad to trenēja Latvijā pazīstamais Kurts Lindstrēms.

Somija uzvarēja pelnīti

"Pirmo periodu aizvadījām labi, bet pēc pirmā pārtraukuma mūsu spēle pajuka un vairs nespējām to atgūt," stāstīja Krievijas izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs. "Pie rezultāta 0:1 otrajā trešdaļā izveidojām vairākus vārtu gūšanas momentus un varējām panākt izlīdzinājumu, bet ripa nekādi negāja vārtos. Kopumā somi tomēr bija labāki un uzvarēja pelnīti."

"Saprotams, ka iepriekšējais mačs [ceturtdaļfinālā pret Kanādu uzvara 2:1] mums atņēma daudz gan morālā, gan fiziskā spēka, tomēr visi bija vienādā situācijā, un tas nebija galvenais zaudējuma iemesls," uzsvēra Bikovs. "Somi tomēr bija labāki un uzvarēja pelnīti."

"Jā, tā bija mana kļūda," Bikovs atbildēja, kāpēc viņš trīs ar pusi minūtes pirms mača beigām, kad bija iespēja spēlēt vairākumā, nenomainīja vārtsargu Konstantīnu Baruļinu pret sesto laukuma spēlētāju.

Pasaules čempionāta fināls un spēle par trešo notiks svētdien. Finālmačs sāksies plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Latvijas izlase šī gada pasaules čempionātu noslēdza 13.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu