Somija pārspēj Krieviju, iekļūstot PČ finālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Somijas hokeja izlase piektdien pasaules čempionāta (PČ) pusfinālā Bratislavā ar 3:0 uzvarēja Krieviju un svētdien par zelta medaļām spēlēs ar Zviedriju.

(Papildināts viss teksts.)

Fantastiski skaistus pirmos vārtus Somijas labā otrajā trešdaļā guva 19 gadus vecais Mikaēls Granlunds, kurš apslidoja krievu vārtus, pacēla uz nūjas lāpstiņas ripu un iemeta to Konstantīna Baruļina vārtos.

Trešajā periodā Aleksandrs Ovečkins neizprotami aizkavējās uz sodīto soliņa, kad Jani Lajunens guva otros vārtus, bet trešie tika gūti pēc tam, kad Jarko Immonens noslēdza skaitliskā vairākuma izspēli.

Somija pēdējo reizi PČ finālā spēlēja 2007. gadā Maskavā, kad zaudēja Kanādai.

Somija – Krievija 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Vārtus guva: Mikaēls Granlunds, Jani Lajunens, Jarko Immonens

Metieni: 29 - 30

Soda minūtes: 10 - 12

Somijas pretinieki cīņā par zeltu būs Zviedrijas hokejisti, kas pusfinālā ar 5:2 uzvarēja pagājušā gada čempioni Čehiju.

Atgādinām, ka ceturtdaļfināla spēlēs Čehija ar 4:0 uzvarēja ASV, Zviedrija ar 5:2 Vāciju, Somija ar 4:1 pārspēja Norvēģiju, bet Krievija dramatiskā cīņā ar 2:1 uzveica Kanādu.

PČ finālspēle un cīņa par bronzas medaļām notiks svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu