Zviedrija apspēlē čempionus čehus un iekļūst finālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlase piektdien pasaules čempionāta (PČ) pusfinālā Bratislavā (Slovākija) ar 5:2 pārspēja pagājušā gada čempionus Čehiju, iekļūstot turnīra finālā.

(Papildināts viss teksts)

Pēdējo reizi Zviedrija finālā spēlēja 2006. gadā Rīgā, kad pārspēja Čehiju, kas tagad spiesta nolikt čempionvienības pilnvaras pēc uzvaras 2010. gada turnīrā Vācijā.

Pēc bezvārtu pirmās trešdaļas Patriks Eliāšs pirmais vadībā izvirzīja čehus otrajā periodā, taču Patriks Berglunds, Mikaēls Baklunds, Džimijs Eriksons un Markuss Krugers Ondržeja Paveleca vārtos raidīja četras ripas pēc kārtas.

Uz to gan ar savu otro vārtu guvumu atbildēja Eliāšs, bet Berglunds savus otros vārtus spēlē guva raidot ripu jau tukšos vārtos.

Čehija - Zviedrija 2:5 (0:0, 1:2, 1:3)

Vārtus guva: Patriks Eliāšs 2 - Patriks Berglunds 2, Mikaēls Baklunds, Džimijs Eriksons, Markuss Krugers

Metieni: 37 – 48

Soda minūtes: 6 - 2

Tikmēr vakara spēlē sacentīsies Somijas un Krievijas izlase. Somija pusfinālā spēlēs pēc divu gadu pārtraukuma, savukārt Krievija ceturto reizi pēc kārtas mēģinās tikt finālā. Šo spēli tiešraidē pārraidīs TV6 kanālā.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfināla spēlēs Čehija ar 4:0 uzvarēja ASV, Zviedrija ar 5:2 Vāciju, Somija ar 4:1 pārspēja Norvēģiju, bet Krievija dramatiskā cīņā ar 2:1 uzveica Kanādu.

PČ finālspēle un cīņa par bronzas medaļām notiks svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu