Latvija nākamgad PČ spēlēs vienā grupā ar mājinieci Baltkrieviju (26)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja valstsvienība Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangā saglabājusi 11.vietu un nākamā gada pasaules čempionātā, visticamāk, spēlēs vienā apakšgrupā ar sacensību mājinieci Baltkrieviju.

Pēc jaunā ranga publicēšanas IIHF izveidojusi arī eksperimentālo nākamā gada pasaules čempionātu apakšgrupu sadalījumu, kas nosaka, ka Latvija spēlēs grupā ar Somiju (ranga 2.vieta), Krieviju (3.), ASV (6.), Šveici (7.), Vāciju (10.), Baltkrieviju (14.) un Kazahstānu (16.).

Savukārt otrajā grupā sacentīsies Zviedrija (1.), Čehija (4.), Kanāda (5.), Slovākija (8.), Norvēģija(9.), Dānija (12.), Francija (13.) un Itālija (18.).

Rangā lielāko kāpumu veikusi Zviedrija, kas pēc fināla sasniegšanas pakāpusies no ceturtās uz pirmo vietu. Tai seko Somija, Krievija, Čehija un Kanāda.

Pērn pirmā bija Krievija, kurai Sekoja Somija, Čehija un Zviedrija.

Tikmēr daudzus pārsteigumus sasniegusī Šveice pakāpusies par divām vietām un jaunākajā rangā ieņem septīto vietu.

Latvijas izlase Zviedrijā un Somijā notikušajā pasaules čempionātā izcīnīja 11.vietu, un tieši šo vietu Latvijas hokejisti arī saglabājuši pasaules rangā.

2014.gada pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25. maijam.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu