Šodien pasaules hokeja čempionātā notiek pusfināla spēles (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šodien Stokholmā (Zviedrija) tiks aizvadītas abas pusfināla spēles pasaules čempionātā (PČ) hokejā, noskaidrojot komandas, kas cīnīsies par zelta un bronzas godalgām.

Pirmā spēle par vietu finālā sāksies pulksten 16 (tiešraide «Viasats Sport Baltic») pēc Latvijas laika. «Ericsson Globe» arēnā laukumā dosies mājinieki zviedri, kuri spēkiem mērosies ar kaimiņiem somiem.

Ceturtdaļfinālā Somijas izlase «Hartwall Arena» Helsinkos ar rezultātu 4:3 pārspēja pagājušā gada finālisti Slovākiju, kamēr Zviedrijas valstsvienība 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica Kanādu.

Pretinieki ir spēkos līdzvērtīgi

«Uzskatu, ka Zviedrija un Somija ir spēkiem līdzvērtīgi pretinieki,» Krievijas medijos citēts Somijas nacionālās komandas uzbrucējs Mikaēls Grenlunds, kurš šā gada pasaules čempionātā pirmo maču valstsvienības kreklā aizvadīja apakšgrupas turnīra pēdējā spēlē ar Latviju.

Somijas komandā spēlē turnīra rezultatīvākais spēlētājs Petri Kontiola, kurš astoņos mačos izcēlies ar astoņiem gūtiem vārtiem un veicis septiņas rezultatīvas piespēles partneriem. Tikmēr Zviedrijas uzbrukuma līderis ir Fredriks Petersons, kam septiņos mačos seši rezultativitātes punkti (3+3).

Zviedrija - Somija ir principiāls duelis

«Abas mājinieku komandas izdarījušas minimumu - cīņa par medaļām būs. Kurš būs veiksmīgāks? Rādīs spēle. Taču abām komandām ir savi trumpji - somiem pirmā maiņa ar Petri Kontiolu priekšgalā, zviedriem - brāļi Henriks un Daniels Sedīni. Tas, ka šos trumpjus treneri prot izmantot, to mēs redzējām. Tagad jādomā, kā tos neitralizēt. Principiāls un interesants duelis, kas neliks vilties. Un uzvaras cena ir augsta - fināls,» izteicās «Viasats Sport Baltic» komentētājs Aivras Zahārovs.

Šveice vēl nav zaudējusi

Otrajā pusfinālā savā starpā tiksies čempionāta lielākais pārsteigums - Šveice, kas turnīrā nav izjutusi zaudējuma rūgtumu, ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) nacionālo komandu. Mača sākums paredzēts pl. 20, un to tiešraidē pārraidīs kanālā TV3.

ASV izlase ceturtdaļfinālā negaidīti pārliecinoši ar rezultātu 8:3 apspēlēja pagājušā gada čempionvienību Krieviju. Savukārt Šveices hokejisti ar 2:1 pārspēja Čehijas komandu.

ASV un Šveices spēlē gaidāms hokeja trilleris

«Abas valstsvienības ir pārsteigušas hokeja pasauli ar savu pārliecinošo spēli šajā čempionātā. Kolektīvā darba ētika un komandas gars ir frāzes, kas lieliski raksturo abas komandas, un kādai no tām šis pasaules čempionāts būs īpašs, jo Šveice vienīgo reizi finālā ir spēlējusi 1935.gadā, savukārt ASV pēdējo reizi par zeltu cīnījās 1950.gadā. Mūs gaida kārtējais hokeja trilleris ar neprognozējamu iznākumu,» teica «Viasats Sport Baltic» komentētājs Jānis Vuguls.

Spēle par bronzas medaļām risināsies svētdien plkst. 17 (tiešraide kanālā TV6), bet fināls paredzēts 21.30 (tiešraide kanālā TV3).

Kā zināms, Teda Nolana vadītā Latvijas izlase pasaules čempionātā izcīnīja 11. vietu.

Elites divīziju šogad atstāja Austrija un Slovēnija, bet spēcīgāko sabiedrībā pēc gada pārtraukuma atgriezās Kazahstāna un Itālija.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu