WNBA draftā ar 29. numuru izvēlēta Babkina

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas sieviešu basketbola izlases saspēles vadītāja Elīna Babkina izvēlēta Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) drafta trešajā kārtā ar kopējo 29. numuru.

Babkinu izvēlējās Losandželosas "Sparks" komanda.

Kopumā drafta trijās kārtās tika izraudzītas 36 basketbolistes.

''Babkina ir talantīga jauna aizsardzības spēlētāja, kurai tuvākajā laikā būs iespēja dot labumu mūsu komandai,'' atzina ''Sparks'' galvenā trenere Dženifera Džiloma, vēsta kluba mājas lapa.

Šosezon Babkina veiksmīgi pārstāv Polijas komandas Gdiņas "Lotos" krāsas, kur par galveno treneri strādā arī Latvijas izlases vadītājs Georgioss Dikeoulakoss.

Polijas līgā latviete vidēji izceļas ar 12,5 punktiem, bet FIBA Eirolīgas turnīrā viņa atzīmējās ar 13,2 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Jāatzīmē, ka Minesotas "Lynx" vienība pirmo izvēlējās Meju Mūru.

Kā zināms, iepriekš Babkina bija uzaicināta uz WNBA čempionvienības Sietlas "Storm" treniņnometni, taču šajā laikā risināsies Latvijas izlases treniņi pirms Eiropas čempionāta, tādējādi basketbolistes plāni vēl nav zināmi.

Babkina kļuva par trešo Latvijas basketbolisti pēc Ievas Kubliņas un Zanes Tamanes, kas izvēlēta WNBA draftā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu