Latvijas hokejisti ieguldīs 300 000 latu slieku audzēšanā (35)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Vairāki Latvijas izlases hokejisti ieguldīs kopumā 300 000 latu slieku audzēšanas biznesa attīstībā Mālpilī, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Latvijas Slieku audzētāju asociācijas prezidents un Mālpils biotehnoloģiju centra valdes loceklis Rihards Pulturs.

Viņš sacīja, ka Mālpilī patlaban tiek veidots biotehnoloģiju centrs, kur vairāk nekā trīs hektāru platībā tiks izveidotas siltumnīcas un ražotnes, kurās pētīs dažādus netradicionālus lauksaimniecības saimniekošanas veidus.

«Projektā ar apmēram 300 000 latu piedalīsies arī hokejisti Jānis Sprukts, Oļegs Sorokins, Edgars Masaļskis un Mārtiņš Cipulis, kuriem ir liela interese par zaļo domāšanas veidu. Turklāt viņi saskata slieku veidotā komposta pielietošanas iespējas un perspektīvas,» sacīja Pulturs.

Viņš arī atzina, ka topošais slieku audzēšanas centrs atrodas bijušajās cūku fermas telpās, kurā jau patlaban tiek audzētas sliekas.

Kopējās biotehnoloģijas centra izmaksas ir apmēram septiņi miljoni latu, no kā lielākā daļa būs Eiropas Savienības līdzfinansējums, kā arī Zviedrijas ieinteresētu biznesa investoru atbalsts.

Lai informētu par projekta attīstību, trešdien Mālpilī plānots preses brīfings.

Tajā piedalīsies ne tikai minētie hokejisti, bet arī Pulturs un Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs.

Preses brīfings notiks Mālpils novada domes ēkā, Mālpilī, Nākotnes ielā 1. Sākums plkst.15.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu